söndag 6 april 2008

Hellre mördare än tjallare

Mördaren Helge Fossmo kallas för pastor i pressen. Det är ju helt enkelt en felaktig benämning på honom. Man skulle kunna kalla honom för falsk pastor men pastor är han ju definitivt inte. Mördare är han dock.

En ny titel kan han nu skryta med: Tjallare.

Är det inte lustigt hur den kriminella subkulturen reagerade när Fossmo erkände mord och dessutom påstår att han hade en kvinnlig medhjälpare. De kriminella blir upprörda - inte på att han är en mördare och lögnare utan på att han tjallar på kvinnan...

Vilket mörker dessa människor befinner sig i. Till och med världens ofrälsta människor kan se det sjuka i resonemanget. Men det finns ljus att hämta även för den kriminelle.

Jesus är världens ljus. Det är inte den Jesus som Fossmo predikar. Utan bibelns Jesus. När man blir frälst och får in det ljuset i sitt hjärta då ser man sanningen. Hur galen var jag inte innan jag blev frälst. Jag kunde med lätthet gå över lik för att någon kränkt min heder. I dag ser jag det i ett annat ljus.

Om någon verbalt kränker min heder så använder jag idag använda världens mäktigaste vapen, förlåtelse. Jag förlåter dig som kränkt mig. Du är befriad från skuld. Jesus befriade oss alla, när han förlät oss alla våra skulder. Det är en gåva att bli fri från skuld. Gå du och gör som Jesus, förlåt 'dem oss skyldiga äro'.

Relaterat:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151982

2 kommentarer:

Anonym sa...

Allra troligast finns det ingen Gud. Religion är med största sannolikhet ett människans påhitt. Finns helt enkelt inget som tyder på motsatsen.

Winther sa...

För mig tyder allt på att min Gud existerar. Kolla denna länk om TRO!