söndag 6 april 2008

Rösta på Åke Green! Grattis Sossar!

Sossarna har gjort guldklippet när det gäller talare igen! De har fått Åke Green! Sossarna har ju en tradition av att se till att ha riktigt tunga agitatorer på 1:a maj och nu har de fått en av de tyngsta!

Grattis sossar!

Gå gärna in på http://www.ttela.se och rösta ja på frågan: Ska Åke Green få tala på 1:a maj?UPPDATERING

Röstningen är nu avslutad. Resultatet nedan:

Ska Åke Green få tala på 1 maj?

Ja (48,8%)
Nej (51,2%)
(342 har röstat)Artikeln ovan är dock skruvad och säger att Åke Gren blev fälld för hets mot folkgrupp utan att nämna att pastor Åke Green faktiskt blev friad i Hovrätten.UPPDATERING 080409

Dagen skriver att Åke Green nu stoppas från att tala på 1:a maj av Sossarna. Vilket misstag de gör. De stoppar ett av Sveriges största affischnamn.Relaterat:
Stark s-reaktion mot Åke Greens förstamajtal

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag instämmer till fullo med bloggaren David. Självklart har även pastor Åke Green full yttrande- och åsiktsfrihet – även den 1 maj. Skam vore det annars.

Men det var faktiskt med viss förvåning som jag läste jag läste den här artikeln i Dagen. Nyheten i sig var intressant, men jag reagerade mot att följande påstående av Britt Bohlin Olssons fick stå oemotsagt eller utan någon kritisk följdfråga:

- Det är nykterhetsrörelsen vi går samman med och inte homofober.

Mot bakgrund av att Dagen är en tidning på kristen grund kunde en av följdfrågorna ha sett ut så här: "Åke Green har i en predikan visserligen kritiserat homosexualiteten som företeelse och livsstil, och då med Bibelns budskap som utgångspunkt. Menar du ändå att han skulle lida av "homofobi"?

En annan följdfråga kunde se ut så här: Ordet fobi står ju för en irrationell och sjuklig rädsla för en viss företeelse. Hur kan du veta att Åke Green verkligen har en sådan fobi? Känner du till hans sjukjournaler?"

Ett ytterligare exempel på följdfråga: Genom att använda sig av begreppet homofobi mot alla former av ifrågasättanden och kritik mot den homsexuella livsstilen stämplar man ju samtidigt en viss åsikt som sjuklig och irrationell. I konsekvensens namn skulle alla så kallade homofobers åsiktsmotståndare kallas för "heterofober" eller "Åke Green-fober"?

Det vore intressant att veta hur journalisten tycker och tänker i den här frågan. Inte minst skulle jag vilja veta varför han valde att inte ifrågasätta Bohlin Olssons ordval. Följdfrågor är ju i högsta grad befogade, särskilt i en kristen tidning. Det gäller även om artikeln är "rewritad" från en annan tidning.

fredrikhimlen sa...

Jag tycker att det är grymt lågt att de är emot att en representant för kristendomen skall tala på kristi himmelsfärds dag. Eller gör den där missuppfattade predikan för 5 år sedan att hans pastorserfarenhet inte är värt något?

Anonym sa...

Inte konstigt att han blev friad när åklagaren inte hade något expertvittne angående biblen.

Det är intressant att läsa den här artikeln i SVD.

http://www.svd.se/kulturnoje/understrecket/artikel_480651.svd

Winther sa...

Jag har nu läst artikeln av Inger Ljung och är inte imponerad. Hon har uppenbarligen intgen aning om hur Bibeln är upplagd och översatt.

Hennes påstående att Bibel 2000 skulle vara på något sätt accepterad inom kristenheten är ju fullständigt taget ur luften. Inte ens Svenska Kyrkan som översättningen är gjord åt använder den fullt ut.

Bibel 2000 är den mest kritiserade översättningen av alla som kommit ut av lekmän, forskare och teologer. Det är fakta.