lördag 5 april 2008

Bitter debattör attackerar prinsessa

En något självgod och bitter debattör angriper prinsessan Christina typ 25 år år försent. Han påstår att hon inte borde ha varit med tagit emot en donation på 200 miljoner kronor som gick till forskning och den har gett tusentals forskare och studerande möjlighet att besöka Japan.

Han gör dessutom en riktigt ful anklagelse om att prinsessan skulle ljuga.

Detta mot bakgrund av att donatorn var en högerman och före detta krigsförbrytare, något som prinsessan säger att hon inte har någon djupare kunskap om. Debattören påstår sig veta vad prinsessan kände till för 25 år sedan. Han fabulerar helt uppenbart. Och varför angriper han inte Olof Palme? Palme var mannen som gav rådet att ta emot donationen. Debattören är bitter för att ingen lyssnat på honom tidigare. Men släpp då ämnet! Har du inte roligare att syssla med?


---------------
Vilken är
den bästa
investeringen?

---------------
Tänk om sådana människor som denna debattör kunde gå vidare i livet och inte haka upp sig på saker som skedde för 25 år sedan. Jag kommer genast att tänka på ett bibelord;

"Var inte för hastig i ditt sinne till att gräma dig, ty grämelse bor i dårars bröst."(Pred7:10).

Kära debattör det är dags att gå vidare i livet. Visste du att den största riskfaktorn för hjärtinfarkt är stress? Grämelse är en form av stress. Bitterhet en annan. Kolla in nästa vers jag hittade i Bibeln:

"Se, dåren dräps av sin grämelse, och den oförståndige dödas av sin bitterhet."(Job 5:2)

Källa:
Prinsessan borde avgå

6 kommentarer:

Svenne Banan sa...

Kul att höra epitetet "högerman" användas för att beskriva en fascistisk massmördare. Kolla gärna upp hur Ryoichi Sasakawa beskrivs i den del av världen där han verkade.

Anonym sa...

Det är helt otroligt hur du resonerar som individ. "Släpp ämnet". Vi talar om en krigsförbrytare som har begått brott mot mänskligheten och sen försöker köpa sig legitimitet med hjälp av svenska staten och kungafamiljen. Integritet måste vara värt mer än de pengar som mottogs, och du talar om bibelcitat. Jag undrar om du förstår vad som står där än att bara kunna citera dem.

Winther sa...

Jaha du Svenne. Skicka gärna en länk!

Anonym sa...

Så Palme tog emot pengar och rekommenderade andra att emot pengar från en fascistisk massmördare?

Winther sa...

Palme tog emot pengar från samma källa. Det stämmer. Epiteten vet jag mindre om.

Anonym sa...

Måste du seriöst fråga om länkar? använd google... eller wikipedia och sen länkarna från där...

http://www.voltairenet.org/article30028.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Ryoichi_Sasakawa

Vet inte hur källkritisk man ska vara till länkarna jag listat men den mannen verkar inte ha levt ett helt lagligt liv, sen om massmördare stämmer är svårt att svara på. Han har säkerligen ett antal mord på sitt samvete om inte utförda av honom. Facist absolut, från vad det verkar efter en snabbsökning avgudade han mussolini. (beskrev honom som den 'perfekta facisten och diktatorn') Sen verkar han också ha gjort en del gott också på senare år... ligger han plus eller minus på karmakontot? vem vet.

nu verkar första länken ha gått ner, kommer väl förhoppningsvis upp lite senare. annars skriv in namnet på google och läs på några andra sidor...