onsdag 9 april 2008

Hur får vi fler människor frälsta?

Människor har behov och det är dessa behov som gör att de söker sig till Gud. Det är också dessa behov vi som kristna ska adressera när det gäller att vinna människor för Gud. Ett fel vi ofta gör är att fokusera på fel saker. Tänk som en försäljare!

Om en försäljare vill sälja en borrmaskin så kommer han inte långt med att beskriva alla fina egenskaper med borrmaskinen exempelvis vilken färg den har eller vilken effekt motorn har. Visst är det bra att veta detta men det köparen egentligen vill ha är hål.

Så försäljaren måste fokusera på köparens behov vilka fina hål borrmaskinen gör. Då ser han till kundens behov och då kommer också kunden att köpa borrmaskinen.

När du möter en människa så försök ta reda på vilka behov denna människa har. Beskriv sedan hur Gud kan möta dessa behov. Men gör inte bara det. Tala också om att det kostar att bli Guds barn. Visste du att 9 av 10 människor som ber en frälsningsbön avfaller? En orsak till detta är att det kostar att vara kristen. Kristna blir förföljda och förlöjligade.

Det är viktig att tala om för den som blir nyfrälst att förföljelser kommer att komma men att de ska glädja sig då för de kommer att få en stor lön för att de tar förolämpningar i Jesu ställe.

Du kommer alltså att få lön för mödan; kärlek glädje och frid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är inte hur vi får mer människor frälsta, frågan är hur vi ska göra för att utrota ALL religion från världen. Folk ska tro på sig själva, inte nån jävla idiotbok som skrevs för 2000 år sedan och som därmed har 2000 år gamla värderingar som inte har i ett modernt samhälle att göra.

Winther sa...

Utan den 2000 år gamla boken skulle du vara utrotad.