lördag 1 mars 2008

Terrorister anfaller Israel

Palestinska terrorister apterade sprängladdningar vid den Israeliska gränsen och öppnade sedan eld mot Israeliska trupper i Jebaliya. Fem Israeliska soldater blev sårade. Efter det sköt terroristerna 30 Qassamraketer mot civila mål i Israel. En kvinna och två barn blev skadade.

Ytterligare 19 raketer sköts under fredagen mot civila mål och skadade en kvinna i Sderot. Sderot har dagligen blivit beskjutet från Gaza under de senaste månaderna.

Idag svarade Israel med flyganfall mot terroristerna.


Källa:
Apg29.com
Aftonbladet
CNN
Dagen.se
SvD

11 kommentarer:

Anonym sa...

Israeliska terrorister anfaller allt utan urskiljning.

Israeler är barnamördare, kvinnomördare, och -torterare.

Den kristen som säger sig vara på Israels sida talar egentligen i djävlulens namn!

Winther sa...

Värst vad du tar i Anonym...

Vet du vad Gud säger om Israel?

"Och jag skall välsigna dem som välsignar dig, och den som förbannar dig skall jag förbanna.."(1Mos12)

Svenska medier har i hundratals år varit antisionistiska och partiska. Tro inte på dem.

Anders Branderud sa...

Hej David!
Bra att du står upp för Israel tycker jag!
Har Israel anfallit med flyg idag?
Främst verkar det vara markoperationer.
Se följande länk: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3513113,00.html

Operationerna är riktade mot terrorister och tyvärr har flera oskyldiga barn blivit dödade i Gaza i striderna mellan Hamas och israelerna, enligt "palestinska" arabiska källor.

Abbas, om han har blivit rätt citerat, jämför Israels markoperationer på följande sätt:

"It's very regrettable that what is happening is more than a holocaust. We tell the world to see with its own eyes and judge for itself what is happening and who is carrying out international terrorism," Abbas told reporters in Ramallah.
Källa: http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3513195,00.html


Vänliga hälsningar
Anders Branderud

Winther sa...

Hej Anders,

Tack för din kommentar.

Ja du har rätt, det är markoperationer understödda av flyg.

Anonym sa...

Dom tappra män som skickar iväg raketer mot "israel" kallas annars för motståndsmänn, blädra lite hos FN så förstår ni att varje land har rätt att försvara sig..
och eftersom i det fallet är det judarna som e ockupanter så e det självklart palestinierna som har rätten att försvara sig.
Jag undrar vad vi svenskar skulle kalla oss själva om Samerna i framtiden blev mäktiga och understödda av usa? och började ta över Sverige, kommun för kommun, omringade våra städer lamslog vår trafik, stängde elen, mördade våra barn politiker arbetare, stängde/demolerade skolor, villor, höghus, hindrade ambulanser att nå offren, tvångsflyttade alla icke samer från innerstan och fängslade våra aktivister, författare, tänkare, ledare och tvingade 100 tusentals svenskar i exil.
allt detta med omvärldens tystnad och o intresse att ens fördöma samerna av FN!!

Skulle vi kalla oss för...Terorister som försvarar Sverige! eller.... rättfärdiga motståndsmänn???

Winther sa...

Är det någon som är ockupanter och så är det palestinierna. Israelerna var där tusentals år innan dem. Förresten finns det inget som heter palestinier det är en modern uppfinning. För att citera Arafat "Det finns inget palestinskt folk".

Du ska inte tro på en massa lögnpropagande om att israelerna skulle hindra ambulanser och andra barocka påståenden. Det är ren lögn.

Däremot har palestinier använt ambulanser för transport av sprängämnen och vapen mm. Så Israel har rätt att kontrollera dessa innan de släpps in i landet.

Israel har tolererat palestinierna länge, hjälpt dem, givit dem jobb och understöd, sjukvård, skolor, räddningstjänst och annat.

Israel är den enda demokratin i hela mellanöstern. De har demokratiska värderingar och hjälper sina grannar. Dock har de gång på gång fått betalt med orättfärdiga krig, religiösa självmordsbombare och lögner från de kommunistiska mördardiktarurerna omkring dem.

Läs vad jag skrivit om Israels historia.

Anonym sa...

Jag minns när palestinierna dansade av glädje under terrorattackerna den 11:e september.

Deras propagandaapparat lyckades maskera det hela som om det vore ett påhitt från Israel.

Sanningen är den att hela Gaza jublade och dansade när 3000 oskyldiga människor blev mördade.

Anonym sa...

håller med om att judarna har bott länge i palestina, men när araberna kom dit så levde dom i fred tillsammans med judarna, sida vid sida, kom knappast som ockupanter som judarna gör nu i modern tid.
Så palestina hade massa folk som bodde där. Nu e det helt anorlunda i och med denna sionistiska aphartheid regim som tillkomit 1948. araberna i Palestina usätts för daglig terror i olika former. Kolla bara på alla massaker judarna har gjorts sig skyldiga till. Det måste vara ÅRETS SÄMSTA SKÄMT om att "Israel" skulle vara en demokrati!! Säg mig i vilken demokrati har man rätt att döda folk för deras åsikter o ras?!!! Du måste missat var judarna gör för hemskheter med palestinierna varje dag. alltid är det någon palestinier som e mördad, barn ungdomar, äldre, kvinnor, motståndsmänn.. Judarna har inte ens barmhärtighet för stenar och träd! och vad kallar man denna mur som byggs och skiljer så många palestinska familjer åt? e det inte en klar bevis på judarnas aphartheid politik! åk ner själv till palestinierna och fråga dom hur dom blir behandlade vid vägspärrar tex. Då får du reda på den svarta saningen om hur "vänliga" judarna är mot araberna i palestina..Hur gravida och sjuka på väg mot sjukhusen ofta dör vid vägspärrarna för att dom inte släpps förbi! Räddningstjänst!! hur ska man tro att någon som mördar/förföljer dig ska erbjuda räddningstjänst?!! En absurd tanke! Det judarna gör i palestina kallas för statsterrorism, och dom kommer undan med det för dom har en viss usa som sponsor samt media inkluderat hollywood som manipulerar världen att det är araberna som e terrorister! Men det finns inga imperium byggda på förtryck som varar... Så kallade israel kommer liksom Rom engång i tiden att falla..

Winther sa...

Israel är den enda demokratin i hela Mellanöstern. Det är fakta.

Israel har absolut inte gjort sig skyldiga till några massakrer - det är rena lögner och propaganda.

Däremot har kommunistiska eller muslimska palestinier mördat tusentals oskyldiga israeler i åtskilliga självmordsbombningar.

Trots det fortsätter Israel att hjälpa och stödja Palestinas land fullständigt osjälviskt. Jag kan inte annat än beundra Israel för det finns nog inget land på Jorden som är så osjälviska och generösa.

Så tro inte på den lögnaktiga hatpropaganda som sprids.

Anonym sa...

Israel är ett land som FN gav rätt att utropa sin självständighet 1947. Israel ockuperar inte och har inte tagit något ifrån någon. Det är ju uppenbart fel och en lögn då som sagt FN skapade staten.

Dagen efter att Israel deklarerade sin självständighet i enlighet med FNs beslut anföll samtliga islamiska grannländer Israel.

Israel lämnade Gaza på eget bevåg 2005. Efter det började palestinierna beskjuta Israel med raketer riktade mot civilbefolkning i än högre takt.

Att som palestinierna gör - att attackera civilbefolkning är ett grovt brott mot mänskligheten enligt FNs lagar.

Ingen grupp eller land har någonsin rätt att anfalla civilbefolkning med flit.

Palestinier i Gaza har dessutom ingen anledning att överhuvudtaget "försvara" sig då Israel som tidigare nämnt lämnade området fullkomligt år 2005.

Anonym sa...

Suck David du är så förd bakom ljuset. Isreal är på pappret en demokrati, korrekt. Men att dom skulle följa det vi kallar demokratiska värderingar är fel. Visste du att i Isreal står det i passet om man är jude? Jag visste inte att man stämplade in raser i passet i demokratier.

Att judarna var där först ger dom alltså rätten att bara kasta ut araberna med huvudet före? Haha, ja judarna kom där och var jättesnälla först. Tror du på det äckliga snacket själv eller? Du måste vara riktigt hjärntvättad av någon jude. Judarna hatar araberna lika mycket som araberna hatar dom. Tror du inte dom attackerar skoningslöst i hämndsyfte lika mycket som palestinska terrorister gör? Öga för öga, tand för tand eller hur?

Jag tycker samerna i sverige kan börja mura in oss och upprätta en egen stat i sverige. Dom var ju här före oss trots allt eller hur?