tisdag 18 mars 2008

15 miljoner barn svälter ihjäl i år

Dagen skriver om ett gäng fågelälskare som fritagit höns från en försöksstation. De anser sig själva vara idealister och kallar sig "Älska din nästa" och anser att det är värt att sitta i fängelse för att stoppa rovdriftten på höns och andra varelser. Dessa fågelälskare har gott om universitetsexamina men lever ändå på samhället. Jag ska berätta en nyhet för dem:

Det svälter ihjäl 15 miljoner barn i år.

Skaffa ett jobb istället och ge pengarna till en hjälporganisation så gör ni större nytta. När de får frågan, Är djuren lika mycket värda som människan så svarar de att; om de brann i ett hus och de måste välja mellan att rädda ett djur eller en människa så skulle de rädda människan.

Gör då det.

Relaterat:
Protestera med kyckling i grytan!
Dagen: De är beredda att gå i fängelse för djuren

Photobucket

8 kommentarer:

Anonym sa...

Varför kan man inte försöka rädda både människor och djur ifrån förtryck, lidande och ond bråd död? Anser du att det är ok att behandla djur hur som helst? Jag tycker det finns ett flertal goda skäl utifrån Bibeln att inte äta (för mycket) kött. Dels är det skadligt för miljön (se senaste Uppdrag granskning på svt.se), i det kommande gudsriket verkar det väl som att vi kommer att vara vegitarianer och dels behandlas många av djuren som vi stoppar i oss på ett fruktansvärt sätt. Deras liv är ett ändå långt lidande.

/ en som fortfarande äter kött men mindre och mindre och nästan uteslutande ekologiskt

Winther sa...

Jag anser absolut inte att man kan behandla djur hursomhelst, och det säger Bibeln med.

Jag har själv haft och har djur som jag älskar och behandlar väl.

Men vi ska rädda människor före det att vi räddar djuren. Det gäller att ha rätt prioritetsordning.

Daniel Jakobsson sa...

Hej

tråkigt argument, och det verkar som att dom (spalde/strindlund) får höra det ganska ofta. Men som dom säger i artikeln så har dom ett stort engagemang för mänskliga rättigheter jämsides med djurens rättigheter. och många som för den argumentation som du gör har själva inte något större engagemang varken för lidande människor eller djur. Ofta känns det som att argumentet "människa före djur" bara förs fram för att döva sitt dåliga samvete.
Argumentationen bygger ju p åatt djurens värde är viktigt men inte lika viktigt som människans, men NÄR är vi då färdig med kampen för mänskliga rättigheter för att kunna arbeta för djurens rättigheter?
svaret är aldrig (eller när Jesus kommer tillbaka). utifrån det resonemanget så känns det ändå relevant att parallelt kämpa för alla svaga i samhället. Människa som djur.

"Det du gjort för en av dessa mina minsta har du gjort för mig!"

Winther sa...

Det viktiga är att framhålla Jesus som världes frälsare. När människor får Jesus som sin förebild behandlar de både människor och djur väl.

Jobba för att ge Jesus till människorna!

Daniel Jakobsson sa...

"När människor får Jesus som sin förebild behandlar de både människor och djur väl."

Ja det skulle man ju tro...
Helt tydligt funkar det ju inte så. Men jag håller med om att det är Jesus som är det viktiga. hur vi som kristna behandlar djur och människor är dock en trovärdighetsfråga. Om vi inte lever som vi lär, vem ska vi då kunna leda till kristus?

Winther sa...

Jo, det fungerar att ha Jesus som förebild.

Jag är inte emot försöksdjur eftersom de bevisligen räddar liv. Onödigt lidande ska vi naturligtvis undvika. Jag är inte emot att äta kött. Visst skulle många må bättre av att äta mindre, det är sant men Bibeln säger att vi kan äta kött. Jag tänker på Romarbrevet 14:2-3,

"Den ene har tro till att äta vad som helst, under det att den som är svag allenast äter vad som växer på jorden.

Den som äter må inte förakta den som inte äter. Ej heller må den som inte äter döma den som äter."

Anonym sa...

Varför låter vår frälsare Jesus 15 miljoner barn svälta ihjäl 2008? Hur ska jag kunna ta honom på allvar? Hur ska jag kunna älska honom? Hur ska jag kunna ge denne sadist min kärlek?

Winther sa...

Gargarvarr, du känner inte Gud.

Men det gör jag och det är jag stolt över. Jag kan inte skryta med stor vishet. Ej heller med min styrka eller med mina pengar. Men en sak kan jag vittna om. Att min frälsare lever.

Gud har aldrig tänkt sig något sådant att 15-20 miljoner barn ska svälta ihjäl. Därför har han givit oss mat och pengar tillräckligt för att inget barn ska behöva svälta ihjäl. Men ändå gör de det. Det beror på att några få människor har roffat åt sig och inte bryr sig om att andra får svälta.

Det är alltså inte Gud som gör att de svälter ihjäl utan sadistiska känslokalla människor.