fredag 29 februari 2008

Kollektivtrafiken ska vara gratis

Med tanke på den nya pseudoreligionen miljö så borde alla bussresor och tunnelbana vara gratis. De borde vara skattefinansierade. Det skulle verkligen göra dem till en stark konkurrent till privatbilismen. Dessutom skulle det minska en sk. transfereringskostnad det vill säga friktionerna i nationalekonomin. Att ha avgifter på allmänna kommunikationer är en slags tull.

---------------

Den bästa
investeringen.

---------------


Alla skulle vinna på detta. Taxi skulle bli smidigare och populärare. Privatpersoner skulle få bättre ekonomi. Företagen skulle kunna anställa människor som bor längre bort och det skulle bli betydligt mindre trafik och därmed mindre avgasutsläpp i städerna.

Fram för gratis kollektivtrafik!Relaterat:
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_922999.svd

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så rätt! Kollektivtrafiken ska vara gratis. Förstås! Och mat, hyran, kläder, tandläkarbesök, semesterresor till Maldiverna, bensin och godis!
Problemet med att det blir trångt på bussarna eller tågen får lösas så att folk kan sitta på taken eller hänga ut genom fönstren. Det gör dom i Indien så det går säkert bra här också. Även om det är en smula kallare.

Anonym sa...

Gratis?
Varför tror vissa att saker och ting är "Gratis" när det är någon annan som får betala? Varför ska jag, som inte utnyttjar kollektivtrafiken, betala för dem som gör det?

Winther sa...

Då får du lära dig att dela med dig din anonyma snåljåp.

Anonym sa...

Använd cykel istället. Jag vill inte betala för att några förortsbor ska kunna åka gratis. En viss subvention är nödvändig, men absolut inte en fullständig sådan.

Winther sa...

Jag bor i City och skulle gärna se lite mindre trafik och bättre luft. Det är absolut värt en slant även om jag i praktiken aldrig åker kollektivt själv.