torsdag 6 mars 2008

Pingstvänner - Se på Jesus

Jag är inte pingstvän. Men jag är vän av pingstvännerna. Vad pingstvänner behöver är helt enkelt att gå tillbaka till det gamla hederliga evangeliet och inte predika ett nytt torrt och religiöst innehåll. Pingst håller verkligen på att anpassas efter denna världens väsende.

Var är gåvorna? Var är under och mirakel? Var är tungotal? Var är profeterna? Var är helanden? Var är livet? Var är kunskapen? Var är Jesus?
Var blir människor frälsta?
Förr kunde man besvara dessa frågor med Pingstkyrkan. Det är ju detta som är evangeliet! Det som människor söker! De vill inte ha någon avfällig pingstpastor som predikar en död torr religion.

Med Jesus i centrum får församlingen kraft.

Det finns dock hopp. När hederliga gamla bibeltroende pastorer som Åke Green lyfter upp sin röst och talar Guds ord då spritter det till i Pingströrelsen och man anar att det finns liv under den döda ytan. Vilket liv var det Lewi Pethrus predikade Pingströrelsen till framgång? Väck det livet! Det är Guds liv! Det är den Helige Andes liv! Det är Jesu liv! Livet måste få verka i församlingarna då kommer inte Pingströrelsen att tyna bort.

Relaterat:
Pingtrörelsen dör sakta men säkert.
Lewi Pethrus
Se på Jesus!
Avfällighet i kyrkan
apg29.com Vad hjärtat är fullt av talar munnen!

3 kommentarer:

Tor Billgren sa...

Hur kan du kalla Åke Green hederlig, när hans predikan är full av lögner? Detta har jag frågat dig många gånger tidigare, men tycker inte att jag har fått något ordentligt svar. Listan ligger här

Winther sa...

Jag tycker din lista är ovederhäftig. Jag kan inte se de lögner du far efter.

Winther sa...

Ok Tor du får som du vill. Kolla här:
Åke Green vs. Tor Billgren