torsdag 29 november 2007

Sverige bygger moskeer

"Av frukten känner man trädet" sa Jesus. Islam bär inte god frukt ändå bygger vi moskéer för fullt i detta land. Jag kan inte se något gott i detta. Missförstå mig inte nu, jag älskar muslimer. De är generösa och gästvänliga.

---------------
Indexfonder är
den bästa
investeringen.

---------------
Det är fundamentalistisk religiositet inom Islam jag har problem med. Islams Gud är inte samma kärlelksfulla Gud som Bibeln beskriver. Guds namn är Kärlek enligt Bibeln men jag har inte kunnat hitta det någonstans i Koranen.

Jag skriver inte detta för att provocera, jag tycker det är helt fel att smäda profeten eller göra nidbilder av honom. Hur ska vi kunna vinna dem vi förolämpar? Samtidigt är det omöjligt att argumentera om man inte får ifrågasätta. Hur ska vi kunna vinna muslimerna?

KOMMENTERA HÄR.

källa:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1359460.ab
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=720120
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_647095.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1374311.ab

32 kommentarer:

Rubik sa...

Du och Jesus har rätt, tycker jag. Av frukten känner man trädet. Det står hundratals gånger i Koranen om hur kärleksfull Allah är. Ett av hans 99 namn är Al-Wadood, Den älskande, kärleksfulle ungefär. Många andra av namnen är variationer på kärlekstemat. Om och om igen talas om den nådefulle och välvillige och gode och kärleksfulle Allah. Det tjatas om detta på ett helt annat sätt än i GT, där man nog får anse att Gud beskrivs som en snarstucken hämndgirig tyrann.
Koranens Allah är dock inte mindre hatisk mot de otrogna än vad gamle Jahve är. De ska plågas och dödas, slås ihjäl och därefter plågas i helvetet. Det är ju detta som blir lite obehagligt om man tar det bokstavligt, vilket man nog måste göra, eftersom Koranen är väldigt konkret, och dessutom utger sig för att vara Allahs ord direkt från källan s.a.s.
Vi har ju sett frukten av att läsa Koranen och bry sig om innehållet. Det där med kärlek och så blir ju väldigt sekundärt, får man säga.

Kunglighet. sa...

jag förstår inte vad fundamentalism har med moskebygge att göra. ska man sluta bygga kyrkor för att det finns fundamentalistiska katoliker också? förstår inte din ståndpunkt. det som står i koranen är inte vad människor följer. talibaner sade sig vara "muslimer" men enligt koranen så är dem minst av allt muslimer! så var snäll och dra inte moskeér in i det här för det har absolut inget med saken att göra.döm inte av vad du HÖR för det kanske inte alltid är rätt. vill du basera dina ståndpunkter på något så kan du tex ta och läsa koranen så får du se vad muslimer tycker om vissa saker. och allting är inte fundamentalism.

Anonym sa...

Jag ser att det som gäller är att älska oss till döds!

Anonym sa...

Jörgen Sällergård heter jag och jag tror att Jesus e bluff.. Mohammed e bluff, men att tro på jesus skadar ingen.. han får man ju till och med kalla bög..

Jojo sa...

Ursäkta?
Hur respektlös är du?
Har du ens sökt i koranen? Det är ju Guds ord i koranen, och allt som står skrivit är hans ord, d.v.s. inget att klaga på!
Och vad menar du med Islams gud? Det är ju en och samma gud.
När muslimer respekterar kristna, tycker jag kristna borde göra detsamma.

Anonym sa...

Vem vill ha moskeer eller muslimer i Sverige? Jag känner ingen som vill det. Islam är bara massa våld och hat. Muslimerna kan varken ta ett skämt eller någon kritik. Då blir det stora problem och folk blir hotade och kommer till skada. Så vill inte jag ha det i Sverige.

Mattias

Anonym sa...

Problemet är precis att man får göra karikatyrer, tala nedsättande om, skämta... vad som helst om vilken religon som helst i väst förutom islam, om man på något sätt sätter sig emot islam är man rasist/nazist.
Att den islamska världen bevarade gammal kunskap under medeltiden nämns ofta för att visa hur bra det är, dagens islam verkar däremot vara mest intresserad av att återföra världen till medeltiden.

Vi är bra i europa på att ta till vara kulturellt utbyte och diskutera i stillhet, problemet är att religon borde ha blivit satt på plats från dag A och inte daltad med så den fått ett uppblåst ego, speciellt islam och dess mer... fanatiska talare, kolla på vad islam försöker implementera i övriga europa... Om det nu var så mycket förtryck i landet det invandrats från tycker man ju att dom borde vilja lämna sitt förtryck bakom sig och inte implementera det på nytt i europa. Men vi kommer att tiga tills dess att tjae, kanske du tycker att det är nog när:
våra kvinnor inte får visa sitt ansikte, vore det nog?
När din dotter blir våldtagen och får slita spöstraff? vore det nog?

USA har några få saker i sin konstitution som är bra, en av dom säger ungefär: Inga lagar skall skippas för att tillgodose en religons dogma.

Missförstå mig inte nu här, det finns en hel hög muslimer och det är inget fel med det, problemet är att den klick som styr utvecklingen och är politker i väst inte lämnat saudiarabien i sina sinnen och eftersom vi debatterar med religösa fanatiker... tjae, du kan inte debattera mot: Det står i den här boken, det är guds ord, alla dina argument är fel, vetenskapen har bara fel.
Du kan inte använda mild argumentation mot fanatiker. Du måste sätta ner foten.

Wow, I can rant ^_^

Anonym sa...

Säger bara att all form av religion är skräp, varken muslimer eller kristna kan komma med riktiga BEVIS för att stödja sina påståenden. Men om man ska klanka ner på kristendomen (Islam är lika mycket skit det med.): Hur kan man tro på jungfrufödsel eller att Noa när han var 600 år gammal (!) byggde en båt som var 150 meter lång och 25 meter i bredden, och fick plats med två av varje art samt mat att försörja dem med föda i sju månader innan den strandade på ett berg. Och säg mig var syndafloden guds sätt att visa hur kärleksfull han är? Inte kunde väl unga barn eller de djur som inte fick kliva på båten ha syndat?
En religion ger inga svar, den sätter bara ordet "gud" efter varje frågetecken.
Lägg ner sagoboken och bruka allvar, människa.

Winther sa...

Jag VET att jag vet att jag vet att jag vet att Jesus lever. Det finns ingen kunskap hos mig som är så bergfast som det. Hela jag har blivit förvandlad av Honom. Jag gick från ett liv i mörker till ett liv i ljus och jag tvivlade i många år. Men nu vet jag. Allt annat kan vara en stor hallucination eftersom mina sinnen kan lura mig. Men det kan inte min övertygelse. Den är bergfast. Jesus lever!

Anonym sa...

Jag VILL inte "vinna" muslimerna! De får ta seden dit de kommer eller stanna kvar där de kommer från!

Anonym sa...

Det du alltså menar är att eftersom du själv är mörkhyad så får du säga rasistiska saker utan att bli anklagad för det? Att kalla någon svartskalle t.ex blir inte mindre rasistiskt för att en invandrare säger det.

Jag är inte rasist men...

Anonym sa...

Den bibliska guden är väl ungefär lika kärleksfull som Allah.

Jag tycker ditt blogginlägg är fruktansvärt trångsynt ärligt talat.
För mer utförlig kritik, läs gärna http://blogg.aftonbladet.se/19586/perma/647953

magnus sa...

Anonym. Vad är det för rasistiskt med att muslimer med sharia "får ta seden dit de kommer eller stanna kvar där de kommer från!"?!

Din kommentar antyder dels att du inte anser att vi ska stoppa sådant här, men visar även på en ett hätskt utfall om rasism helt utan grund, och i den meningen ett djupt odemokratiskt beteende av dig.

Båda dessa saker skrämmer mig! Särskilt då den attityden förväntas av t ex journalister, lärare, politiker och andra auktoriteter i vårt samhälle, vilket innebär att vi inte har något skydd för att sharia kommer in i vårt samhälle.

Det är en makalös blindhet som innebär ett hot mot vår sekulära upplysta mänskliga civilisation.

magnus sa...

Anonym. Du skriver förresten "Att kalla någon svartskalle t.ex blir inte mindre rasistiskt för att en invandrare säger det", men den du besvarar skriver på intet vis det du påstår.

Du är alltså en ren tok, men det skrämmer som sagt att så många drar den totalt felaktiga slutsats av motstånd mot sharia som du gör.

Anonym sa...

Jämfört med buddism, hinduism, kristendom så har inte islam bidragit speciellt mycket med civilisationsutveckling. Den som påstår detta har inte läst sin historia.

Anonym sa...

lite förvirring råder bland kommentarerna. Allah är det arabiska ordet för Gud. Kristna, muslimer och judar tror på samma gud (men med lite, med betoning på lite, olika syn på det).
det står flera gånger i koranen att muslimer ska tro på torah och evangelierna. Adam, Abraham, Moses, Jesus är alla profeter enligt Islam. läs koranen om ni inte tror mig.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

ehm det med att islam inte har bidragit till med så mycket. vad var det som fick asien att bli så mäktigt? buddhismen kanske? eller gav kvinnor rättighetre som dem inte hade annars, typ rätt till skillsmässa och arv? jag tycker det är DU som borde läsa på din historia lite.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Bristerna man finner i sig eller i sin tro försöker man varsamt skjuta över till någon annans. Varför så gärna ifrågasätta?
Är det tillåtet att bygga kyrkor i exempelvis Saudiarabien?
Hur kan ett krig vara heligt?
Är det heligare att säga Allah, Gud på arabiska än det är att säga Gud på svenska?
Är det flickors val att bära slöja vid sex års ålder, har de några andra altenativ än att de sedan gifts bort gentemot sin vilja?! Detta väljer man då att kalla kulturella slag.
Håller fullt klart med dig David Winther. Jesus lever.
Rasmus min vän, du vill ju se allt med blotta ögat. Men det kan du tyvärr inte, vare sig du vill eller inte. Tror dock att du försöker blunda för en djupare forskning i religiösa frågor. För en "människa" i dagens samhälle lever ju vanligtvis inte längre än hundra år. Men är man gudomlig så kan man faktiskt leva en evighet. Kanske lite svårt för dig att ta in.
Vanligtvis är det muslimerna som hamnar i konflikt med i synnerhet alla religioner. Kashmir, hinduer-muslimer. Irak, sunni-shiiter, Libanon, muslimer-kristna, Israel, judar-muslimer.
Själv så tror jag på Tro, Hopp och Kärlek, vad mer i livet behöver jag ha än en tro på min Allsmäktiga Fader?! Abslout ingenting!

Lars sa...

I diskussionen om att Allah är samma Gud som vår vill jag tillägga vad som står i Joh 14:6 Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Här säger Jesus tydligt hur det är. Han säger inte att han är en väg, inte en sanning, inte ett liv.Han säger att han ÄR. För det finns ingen annan väg till Gud än genom Jesus Kristus./ Network

Winther sa...

Amen till det!

Anonym sa...

Vem är det du ska "vinna"? Det här var nog det mest respektlösa jag läst på länge. Det är ingen som skall vinna över någon annan. Allas lika rätt och värde! Oavsett religion.

Winther sa...

Hej Lotten,
Du får nog läsa om inlägget! :)

Jag skrev inte "vinna över muslimerna" som i besegra dem, utan "vinna muslimerna" som i "vinna en vän"

Anonym sa...

Att tala om Islam som en religion i konflikt?

Jag säger bara "One nation under god" och vilket kristet land pratar jag om då?

Och hur va det egentligen? CIA utbildar Islamistiska terrorister? hm.. nej nej nej! kristendomen är ofelbar. Se bara tillbaka i tiden, korståg är en myt!

Winther sa...

"Endast Gud är god", sa Jesus. Sanningen är den att människor felar inte Gud.

Anonym sa...

????? så länge menniskör finns
kommer det att finnas menings och
övertygese skilnader.Många av de som är hellt övertygade om att deras tänkande!!och tron är riktigt
och sann,är igentligen de som är villse här i livet.Man skall inte dömma en religion på grund av de som sägs tillhöra denna,men som inte lever efter dess lagar,tråts att de postår att det är just det de gör.Både kristna och muslimer och medlemar av alla andra religionen,kompromisar med sitt religons lagar och principer och samtidigt hoppas på att man skall kunna skapa en bättre värld att leva i!!Svårt,måste jag säga.Så synd att vi har en fri vilja men är så dåliga på att utnjutja den på rätt sätt.

Anonym sa...

Här kommer nogånting som många kommer att ha svårt att tro på,men jag själv är helt övertygad om att det är sant.En kristen och en muslim, som kommer överens om,att dett får vara Gud som skall avgöra vem av dem som hade rätt i det som de själva inte kan komma överens om,skall kunna leva sida vid sida utan några problem som helst.Troligtvis skulle dem lyckas med det som är så nära och ändå så långt borta för de flesta menniskör.Och en fråga.Vad är det som de har och som gör att dem kan sammarbeta till sin ägen fördel??

Winther sa...

Jag hoppas vi kan fortsätta att leva i fred sida vid sida i Sverige. Men tyvärr blir man rädd att det inte kommer att vara möjligt när man ser vad som skedde i Pakistan igår när Bhutto blev kallblodigt mördad.

Anonym sa...

Här sitter Jojo och kommenterar "Lennarts kommentar" om En och samma Gud.
Och då skriver hon följande.:
Ursäkta?
Hur respektlös är du?
Har du ens sökt i Koranen? Det är ju Guds ord i Koranen, och allt som står skrivet är hans ord, d.v.s. inget att klaga på!
Och vad menar du med Islams Gud? Det är ju en och samma Gud.
När muslimer respekterar kristna, tycker jag att kristna borde göra detsamma.

Då vill jag först och främst tillägga att du (Jojo) borde börja med att respektera dig själv.
Det är vad jag tror bygger på dina uttryck.
Det allra viktigaste jag vill framhäva i dina kommentarer är att du skriver att muslimer respekterar kristna? Exakt vad menar du med det. Jag är kristen katolik och för mig som människa är det en självklarhet att respektera alla människor. Det är naturligt. Här framhäver du JUST kristna folket. Alla kristna människor jag möter har respekt. Och sen om en människa felar så finns ånger och förlåtelsen alltid inom en. Här försöker du säga att muslimer har respekt men kristna inte. Och då har du helt fel.
Det är tillräckligt mycket respekt av det svenska folket att öppna sina famnar för dig i detta kristna land. Hur är det i exempelvis andra muslimska länder. Får kristna samma förutsättningar. Kristenhet=godhet.
Jag har sett, hört mycket om hur stränga förhållandena kan vara och är i andra länder. Där t.ex en man inte tilläts jobba i ett muslimskt land om han var icke muslim.
Eller att kyrkor inte får byggas p.g.a. en muslimsk regim. Här i Sverige får man bygga moskéer. För här finns religionsfrihet.
Då tycker jag att man ska ta vara på det, men inte försöka trycka på andras religioner för att strändigt höja sig. Och höja sig.
Det är förfälliga förhållanden i många andra länder. Hur kommer det sig egentligen. Då tycker jag att du inte ska ifrågasätta min tro, utan din.
Du har rätt till åsiker, men du har ingen rätt att försöka få dem kristna att framstå som respektlösa.
För skulle detta ske i Saudiarabien. Så vet inte jag om den kristne varit vid liv idag.
JESUS KRISTUS PREDIKADE OM GODHET OCH KÄRLEK.
Vad vet du om Islam egentligen.
Jag tror att många inte kan sin tro tillräckligt. Det räcker inte med att läsa. Man måste gå djupare. Det handlar om förståelse. Du försöker här upphäva dig och din muslimska tro, det får du göra. Men vaka dig noga innan du trycker ner andra religiösa tro.