torsdag 1 november 2007

IQ kan räkna upp till hundra..

Att Café Operas åtta kameror samtidigt plötsligen slutade fungera när den egna vakten misstänks ha sparkat en gäst i huvudet behöver man inte ha 100 000 i IQ för att förstå att det var ett rent mirakel. Att krogarna rekryterar kriminella värdar ökar ju inte trovärdigheten.
Krogen i fråga propagerar nolltolerans mot kriminalitet men Café Opera har kriminell personal.
Men Café Opera och andra krogar behöver inte ljuga om detta för de har ingen skyldighet att ha kamerorna på. (Dn) Däremot måste de ljuga om de har kamerorna på för då är de skyldiga att lämna ut materialet till krogpolisen. Så det räcker för vakten att stänga av kamerorna så kan de spöa vem som helst. Att bilder ändå från nattklubbarnas övervakningskameror saknas när polisen begär ut dem är inte ovanligt.


Men ska man behöva riskera livet för att gå på krogen? Jag minns när får några år sedan en kroggäst i Linköping blev kvävd av vakter som lade sig på honom. De behövde inte ens slå honom. Utelivet är våldsamt och det är inte bara gäster som skadas. Även värdar och vakter råkar illa ut.

Det finns dock krögare med heder. Krögaren Fredrik Carlsson på Gästgivareni Eslöv borde få en medalj. Han och en kollega visade verkligt civilkurage och räddade en person som blev misshandlad av ett gäng utanför krogen. Otack är världens lön, för detta fick han kritik från Arbetsmijöverket som tyckte att han skulle ha väntat in polisen istället.

Min lust att gå på krogen har minskat efter detta, men om jag ska gå så går jag till Gästgivaren i Eslöv - Det stället vill jag stödja.Ytterligare källor:
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_543347.svd
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_544823.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_545033.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_547869.svd
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=711293
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=711542
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=714795
Etage i Malmö utsatt

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst fan är det sinnessjukt? Åtta kameror har som av en lycklig slump slutat fungera då vaktchefen misshandlar någon. Som sagt, man behöver inte vara medlem i Mensa för att räkna ut att kamerorna hade varit felfria om vakterna själva hade åkt på spö...

Anonym sa...

Kan det månne ha någon betydelse att den skadade mannen kan klassificeras som fotbollshuligan och, till skillnad från vakten, enligt uppgift, är dömd för misshandel vid ett stort antal tillfällen? hans kompis som var med den aktuella kvällen har uttalat sig i Expressen och sagt att han tycker vakterna använt övervåld när de istället borde ha ringt polisen. Varför skulle vakterna behöva ringa polisen? Är det någon som bråkat?

Anonym sa...

Nu tänker jag bojkotta Cafe Opera. Hoppas fler följer mitt exempel.

Anonym sa...

Det är dags att vägra vakt. Dom ställen som har vakt och annat skit ska man inte gå på. Jag vägrar själv. Så mycket skit i krogbranchen iallafall.

Anonym sa...

Det visar bara hur dumt detta med övervakningskameror är över huvud taget.

Anonym sa...

Jag gick i gymnasiet med vakten, snällare och mer passande som vakt finns inte...

Anonym sa...

Vakten är ju tydligen inte frisk i huvudet! Han har arbetat som ordningsvakt sedan mitten av 90-talet. Han är enligt uppgift mästare i brutal kampsport, är tidigare flera gångar anhållen för misshandel. 2003 åtalades han för misshandel efter bråk på två olika restauranger i Uppsala då har arbetade som ordningsvakt, bland annat anklagades han för att ha slagit två gäster i ansiktet med knytnäven. Polisen fråntog honom hans vaktlegitimation, men tyvärr fick han tillbaka den av tingsrätten! (pga bristande bevis någon! Kanske kamerorna inte fungerade!)
Detta är ju med all tydlighet en mycket olämplig person för ett jobb som krogvakt. I det jobbet krävs helt andra kvalitéer som t.ex. empati, lugn, förståelse och vänlighet. Egentligen borde jobbat kallas krogvärd eller hur? Ett serviceyrke med syftet att få gäster att trivas på krogen.

Anonym sa...

En liten replik till till inlägget ovan:

"Egentligen borde jobbat kallas krogvärd eller hur? Ett serviceyrke med syftet att få gäster att trivas på krogen."

Ordningsvaktens syfte är inte alls att få gäster att trivas på krogen. OV är i stället polisens förlängda arm på stället och har till uppgift att tillse att ordning och nykterhet hålls på en acceptabel nivå.

Entrévärdarna, krogvärdarna och vad man nu må kalla dom däremot, det är en helt annan sak...

Anonym sa...

Cafe Opera har jag bojkottat sen många år.
En av vårt östra grannlands mest förmögna män (och tillika "okändis") hade bjudit mig och ett par till på stället ifråga.
Vi fick det absolut sämsta bordet alla kategorier!!! Vid köksingången alltså.
Bara för att man bryter sin svenska en smula är man inte dum eller fattig..
Har aldrig besökt haket sen dess.