måndag 26 november 2007

Downs syndrom inget fel

Om en människa har Downs syndrom är det ingen anledning att döda den människan. De lever ett meningsfullt och fullgott liv. Varför ska vi döda dem? Vi behöver inte några kub-tester. Ska vi offra dem av ekonomiska skäl? Av estetiska skäl? Är de för jobbiga? På vilket altare ska vi offra våra barn?

Samhället håller på att bli fullständigt absurt. Nu ska vi dessutom börja med att ta in människor från andra länder så att det kan döda sina barn hos oss.

Framtiden kommer garanterat att döma ut oss som fruktansvärda barbarer. Historien gör det redan. För flera tusen år sedan fördömde Bibeln att man, offrade sina barn;

"Baalshöjderna i Hinnoms dal byggde de upp, för att där offra sina söner och döttrar åt Molok, fastän jag aldrig hade befallt dem att göra sådan styggelse eller ens tänkt mig något sådant." (Jer 32:35).


Låt oss stoppa detta vansinne!

Källor: dagen.se och alltombarn.se
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_636541.svd

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bara för att man utför ett kub-test så behöver man inte göra abort om sannolikheten för att barnet har Downs syndrom verkar stor. Det är en speciell situation att ha ett barn med DS och föräldrarna behöver vara så förberedda de kan bli för att kunna ta hand om barnet så bra som möjligt.
Kub-testet är ett utmärkt hjälpmedel och skulle utföras rutinmässigt vid samtliga graviditeter. Om inte annat för att minska antalet fostervattensprover som utförs.

/T

Anonym sa...

Downs syndrom är en allvarlig sjukdom som gör att hela personens liv förstörs. Jag tycker det är helt ok att ta abort i sådana fall. Varför vill folk att ungar ska lida (i det här fallet hela livet, om än ett förkortat liv) bara för att det tycker att de har rätt?
Sedan måste man givetvis hjälpa de som nu råkar få Downs. Sätt dem i speciella skolor med speciellt utbildade lärare för att hjälpa dem. Att sätta dem i samma skola som vanliga elever blir dåligt för båda. Vanliga elever lär sig snabbare och blir störda av elever med Downs. Jag har sett båda miljöerna och de går inte ihop...

Anonym sa...

Min bror har down syndrom och är 28 år nu. Han är värdens goaste bror!!..... Han har betytt så mycket för våran familj. Dels att vi inte ska vara egoistiska, att acceptera alla, att ALLA ÄR LIKA VÄRDEFULLA!!!.. skulle aldrig byta bort han för alla materiella saker i världen!... det du innan mig skrev, att de inte är bra för någon av dem att gå på samma skola... jag tycker synd om dig. "normala" barn mår bra av att se andra som är annorlunda! annars blir det att ni "gömmer" dessa små söta underbara barn!.. varit i ryssland massor av gånger och har sett hur det blir när man gör så! Där blir de barnen satta på ett ödsligt ställe. Ingen vet om att de ens finns och lever under fruktansvärda förhållanden, som ni inte ens kan föreställa er. Barn med fel, oavsett vilket fel.. är precis lika värdefulla och betydelsefulla som "normala" barn!.. i så fall kan ni ju ta nått prov som visar me barn som har risk för att bli mördare och?!.. sjukt!.. sluta döda folk för att de "inte passar in i sammhället" .. de e just de barnen som visar kärlek och omsorg och oerhört oegoistiska!.. Låt de underbara barnen få leva!!!!