fredag 23 november 2007

Jesus sa lyd dem inte

I Lukasevengeliet 21 vers 8 står:

"Se till, att ni inte blir förvillade. Ty många skall komma under mitt namn och säga: 'Det är jag' och: 'Tiden är nära.' Men följ dem inte."

Han förklarade att det skulle komma många falska profeter och lura många. Det gäller alltså att se upp så man inte blir lurad. Bibeln säger till exempel inte att djävulen uppenbarar sig med treudd, klövfötter och horn. Tvärtom står det att han uppenbarar sig som en ljusets ängel. (2 Kor 11:14)Ett klipp med den förvirrade domedagssektens ledare.

Relaterat:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_620513.svd

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1309702.ab

5 kommentarer:

Tor Billgren sa...

Falska profeter finns det gott om. Benny Hinn är nog en av de värsta och mest lögnaktiga. Men folk samlas ändå i fotbollsarenor för att se han ljuga. Förunderligt.

Winther sa...

Jesus sa "av frukten känner man trädet" och tusentals människor har blivit helade, upprättade och frälsta genom Benny Hinns tjänst.

Jag kan varmt rekommendera Benny Hinns bok God morgon Heliga Ande. Den förvandlade mitt böneliv totalt.

Den kan beställas från ex;

Barkito.se_för 79 kr

Livets Ord webbutik 79 kr

Tor Billgren sa...

Stopp och belägg. Benny Hinn är en falsk profet enligt Bibeln. Läs 5 Mos 18:20ff

Kanske tänker du: ”Hur skall vi veta att ett budskap inte kommer från Herren?” När profeten har talat i Herrens namn men hans ord inte slår in och går i uppfyllelse, då kommer det budskapet inte från Herren.

Benny Hinn har bland annat profeterat om att USA:s homosexuella skulle förgöras i eld senast 1995. Det inträffade inte. Och det finns många andra exempel. Den som påstår saker som senare inte äger rum är enligt Bibelns definition en FALSK PROFET. Som Benny Hinn. Ganska enkelt, eller hur?

Winther sa...

Du måste skilja mellan de andliga gåvorna (de är nio stycken). Om Benny Hinn fick ett sådant kunskapens ord att alla homosexuella skulle brinna senast 1995 då satte han och andra garanterat igång att be för att att förhindra katastrofen. Vi vet ju att på den tiden brann en fruktansvärt dödlig epidemi bland dem.

Jag vet med säkerhet att Benny Hinn inte hatar några homosexuella. Han är däremot kontroversiell när han ber för deras helade (dvs att de ska bli hetero) och det gillas inte i alla kretsar.

Tor Billgren sa...

Det finns inspelningar av det där. Åhörarna satte definitivit inte igång att be - de jublade...

Jag säger inte heller att Benny Hinn hatar homosexuella. Jag konstaterar bara att han profeterade om något som inte slog in. Han uppfyller de bibliska kriterierna för att vara en falsk profet. En bluff. Skojare. Charlatan. Jesus sa: Lyd dem inte.