måndag 19 november 2007

Klaga ?

Vill du klaga på innehållet ska du inte ringa till Tidningen Dagen. Då är det bättre att du kommenterar via länken nedan. Tidningen är inte ansvarig för innehållet här.

Jag fick nyss ett samtal från Tidningen Dagen. De ville inte bli förknippade med innehållet på denna hemsida. Jag hade nämligen en rubrik ovanför länkarna till höger där det stod "Sponsorer m.fl." och det gillades inte.

Någon stackare hade nyligen ringt upp Tidningen Dagen och klagat på innehållet här. Nu har jag ändrat från "Sponsorer m. fl. till "Länkar". Då kan inte någon beskylla Tidningen Dagen för innehållet här.

Jag kommer även att flytta allt innehåll från servern i Västerås till en utländsk server eftersom yttrandefriheten i Sverige är begränsad.

Jag vet exempelvis inte om det är lagligt att citera vissa verser i Bibeln. Det är i alla fall människor före mig som blivit åtalade för sådant.

OM du har något att klaga på så gör det i kommentarerna. Jag ska försöka att vara ödmjuk och jag kan ändra mig om jag skrivit fel eller skrivit något som kan vara kränkande.

Men jag lovar inget.
/David Winther

6 kommentarer:

Winther sa...

Jag har fått ytterligare ett samtal från tidningen Sydsvenskan. De ville dock inte klaga på innehållet utan på att jag 'framat' in en av deras filmer från Slagthuset.

Jag kan hålla med om kritiken från Sydsvenskan så jag har istället länkat till filmen vilket de tyckte var ok ur copyrighthänseende.

Tor Billgren sa...

Det är väl inte märkligt att Dagen reagerade om du kallade dem "sponsorer" utan att ha täckning för det? Är det inte vidare det faktum att du använder "Dagen" som webadress som tidningen reagerar emot? Och det handlar i så fall om upphovsrätt och renommé, och inte om yttrandefrihet. Min yttrandefrihet kan väl inte betraktas vara begränsad om jag inte får döpa mitt företag till Atlas Copco.

För övrigt är din nya layout snygg, men aningen plottrig. Jag älskar båten (brigantin?), men det kan bli svårt att läsa med stora och detaljerade bakgrundsbilder - särskilt om texten går i samma ton.

Winther sa...

Eftersom jag är ganska kritisk mot tidningen dagen som jag anser vara en rätt urvattnad blaska emellanåt och mitt skrivande ofta handlar om den tidningen så ser jag inte något problem med att hemsidan heter dagen.tv. Den adressen har dessutom varit ledig länge och hade tidningen velat ha den så hade de tagit den.

Winther sa...

Tack för din kommentar Tor.

Jag kallade länkkolumnen för "sponsorer m.fl." inte enbart "sponsorer" vilket skulle vara felaktigt men jag har förtydligat mig och kallar den nu för "Länkar" vilket inte borde missuppfattas.

Jag har indirekt hundratals andra sponsorer via Google och jag är nöjd med dem. Jag behöver inte dagen som sponsor.

Winther sa...

Tack Tor för kommmentaren om min Layout. Jag funderar på att ändra textfärgen till en något ljusare. Jag har tidigare fått en liknande kommentar från apg29.com angående svårläslighet.

Jag är färgblind så Ni får gärna hjälpa mig med förslag på färg.

Tor Billgren sa...

Jag hade flyttat bilden till höger så att den inte intefererar med texten. Då funkar nog den befintliga färgen.