torsdag 29 november 2007

Riktiga straff i USA

I Sverige vet jag inte hur det är på fängelserna, men jag gissar att det till och med där är saft och kakor och Lotto,spel och dobbel, TV-på rummet mm. som gäller. Bankrånaren Timothy Elliott, villkorligt dömd i USA, får inte ägna sig åt spel och dobbel, inte köpa lotter och inte vistas på kasinon. Han vann en miljon dollar på en lott men får förmodligen inte vinsten eftersom han brutit mot villkoren ovan.

Spel och dobbel är lika beroendeframkallande som droger. Jag gissar att det är fullt tillåtet för svenska brottslingar att ägna sig åt det? Kommentera gärna!

Källa:
Aftonbladet: Snuvades på miljonvinsten

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu var det så,att han inte satt i fängelse. Men vi kan ju skaffa amerikanska strafflagar och förbjuda alla straffade att rösta också

Winther sa...

Det var kanske en bra idé. Det finns ju en och annan brottsling med dåligt omdöme.

Anonym sa...

Svenska fängelser har svängdörrar och brottslingarna har bättre mat än skolbarnen. Uselt system ger mördare fritt spelrum på våra gator.

Anonym sa...

Kriminella borde inte ha rostratt. Manniskor med daligt omdome, dalig ublidning och dålig kunskap om hur samhallet fungerar tenderar att rosta pa sossarna. Det borde forbjudas.

Anonym sa...

När vi nu ändå är inne på rösträtt vill jag passa på att framföra att jag tycker samhället borde vara mer som församlingen. Dvs kvinnan ska tiga.

Fast egentligen tycker jag ju inte det... utan bara att de som vill ta ifrån kriminella rösträtten förespråkar en barbarisk syn på demokrati.