onsdag 12 december 2007

Tyck om dem, blonda flicka, hata ej

" Om jag talade både människors och änglars tungomål, men inte hade kärlek, så var jag allenast en ljudande malm eller en klingande cymbal.
Och om jag hade profetians gåva och visste alla hemligheter och ägde all kunskap, och om jag hade all tro, så att jag kunde förflytta berg, men inte hade kärlek, så vore jag intet.
Och om jag gav bort allt vad jag ägde till bröd åt de fattiga, ja, om jag offrade min kropp till att brännas upp, men inte hade kärlek, så vore detta mig till intet gagn. (1Kor13)

Blonda flicka du är klok men hata inte, det finns nämligen en sak som gör livet värt att leva. Kärleken. Blonda flicka, lär dig älska. Älska de som ljuger. Älska de som bedrar dig. Älska din fiende. Älska din vän ännu mer.

Det finns en västerländsk myt som säger, "Jag rår inte för vad jag känner", tro inte på den. Den har orsakat mycken plåga. Sanningen är att du kan styra dina känslor. Dina känslor kommer från dina tankar och du kan välja vad du tänker. Det du säger kommer också från dina tankar. Därför kan du också välja vad du säger.

Så, blonda flicka,
  • Tänk Kärlek
  • Tala Kärlek
  • Tro Kärlek

Om du hatar folk som ljuger kommer du att hata alla. Nej, gör tvärtom älska syndaren och hata lögnen. Skilj på sak och person. Det du sår ut kommer du också få skörda.

Så därför kärlek till människorna, du kloka blonda flicka.


Kommentera här!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Sanna ord.

Anonym sa...

Ja, det kan verkligen inte sägas en gång för lite att vi rår får vad vi känner.

Man kan ju inte hindra att känslorna kommer men vi kan välja om vi ska fortsätta att känna som vi känner.

Men kan alltså välja vilka känslor man behåller.

Anonym sa...

jag tycker blonda flickan är söt. Hon hatar nog inte så intensivt utan bara lite så där småtjejshatiskt ungefär som jag hatar köttbullar. Ingen allvarligt hat så att säga.

Anonym sa...

Varför hatar du köttbullar? Mums.

Anonym sa...

Jag älskade köttbullar från början, men jag blir så tjock av dem :(

Så jag hatar dem!

Anonym sa...

Underbart skrivet!
Det kan nog visst vara rätt allvarligt hat. Jag hatade när jag var yngre, allt och alla faktiskt, det blir man rätt deprimerad av Sen visade det sig att jag var sjuk. Sen gick jag i Terapi och lärde mig att ta ansvar för vad jag känner och ändrade mitt sätt att tänka och därmed känna! i dag hatar jag ingenting och är riktigt lycklig =)

Winther sa...

Härlig kommentar Sulle!

Det får mig att tänka på vad Bibeln säger är störst av allt; Kärleken.

"Så bli de då beståndande, tron, hoppet, kärleken, dessa tre; men störst bland dem är kärleken."(1Kor13:13)