onsdag 26 december 2007

Bidra till judarnas hemresa

Zeev JabotinskyZeev Jabotinsky var en brinnande sionist som under 1930-talet profeterade att Judar i Europa skulle råka illa ut så han uppmanade dem att omedelbart flytta till Palestina.

Han var väldigt nitisk i sitt arbete och utarbetade exempelvis planer på hur man skulle kunna utrymma hela Polen. Den planen blev godkänd av Polska regeringen men judarna motsatte sig den eftersom de ansåg att planen spelade i händerna på antisemiter. År 1938 sade han att de polska judarna stod på kanten av en vulkan och det skulle komma en blodig superprogrom till Polen i den närmaste framtiden.

Han reste runt i hela Europa för att få sin röst hörd, få lyssnade, men de som gjorde det räddade sina liv.Berlin -38 (Next year in Jerusalem) av gruppen Jerusalem


Operation Jabotinsky

Man får tycka vad man vill om Livets Ord men de bedriver hur som helst ett genomtänkt och välorganiserat arbete via Operation Jabotinsky. Operationen går ut på att hjälpa judar hem till Israel från olika håll i världen men i huvudsak från östeuropa. Judar blir fortfarande idag förföljda och diskriminerade i många länder.

Läs mer om Operation Jabotinsky.

Du kan bidra till Operation Jabotinsky via Livets Ords hemsida, då är det viktigt att du märker bidraget Operation Jabotinsky.


Källor:
Dagen.se: 40 iranska judar till Israel
Jabotinsky institutet
Anders Blogg

4 kommentarer:

Tor Billgren sa...

Det är märkligt att det inte talas mer om de eskatologiska aspekterna av Operation Jabotinsky. Eller rättare sagt: Det är inte det minsta märkligt.

Winther sa...

Tor,
Du är välkommen att bidra med dina eskatologiska insikter. Jag blev i alla fall väldigt nyfiken efter din mystiska kommentar! Mellan raderna vittnar den om dolda insikter vilka inte borde gömmas för den breda massan!

Tor Billgren sa...

Jag utgår från att du vet vad jag menar med de eskatologiska aspekterna med Operation Jabotinsky. För övriga läsare kan jag kortfattat säga att vissa kriterier måste vara uppfyllda före Kristi återkomst, bland annat skall all världens judar vara samlade i Israel. Operation Jabotinsky handlar inte bara om att hjälpa judar till Israel, utan att motivera dem att åka.

Winther sa...

Tack Tor,

Man önskar att Zeev Jabotinsky hade lyckats bättre med att motivera Judarna att åka hem då hade fler fått leva.