söndag 16 december 2007

Ett brev ur Helvetet

En amerikansk lärare har blivit avstängd över Julen efter att under en lektion om droger och alkohol visat en film som handlar om en person som dött i en bilolycka. Personen dör och skriver ett riktigt ruggigt brev från helvetet till de levande.

De elever i 12-13 års ålder som fick se filmen reagerade starkt och läraren blev anmäld och avstängd utan lön över julhelgen. Läraren har dessutom blivit beordrad att skriva en ursäkt till eleverna.

Filmen är inte tänkt att vara ett undervisningsmaterial för icke troende och har mycket lite med alkohol att göra utan riktar sig snarast till de "redan frälsta".

När jag såg den så tycker jag att den inte fullständigt följer evengeliet men att den är korrekt i stort. Jesus tryckte inte speciellt hårt på svavelosande predikningar utan predikade kärlek. Filmen kan ge människor fördömelse men trots det tycker jag tycker den stämmer i stort och är värd att se för den som är troende. Känsliga läsare varnas.


Relaterat:
Kd-politiker körde drogpåverkad

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå? Jag fattar nada. De som tror på Jesus kommer alltså till himlen - resten hamnar i helvetet? Men de som inte begått en ond handling i hela sitt liv, levt (kanske omedvetet) efter tio Guds bud, även om de inte är troende?
Förtjänar de att komma till helvetet?

Winther sa...

Hej Anna,
Tack för din kommentar.

Vi förtjänar alla att komma till Helvetet eftersom det är syndens lön och vi har alla syndat. Det finns ingen människa som kan följa alla buden - det är omöjligt att ta sig till himlen den vägen.

Det enda vi kan göra är att ta emot förlåtelsen som är gratis. Det gör man genom att tro på Jesus och följa honom.

Nyckeln till himmelriket är alltså inte goda gärningar utan tro. Vi får komma in endast av nåd.

Sola Gratia sa Luther när han bannade katolikerna som trodde att de kunde göra goda gärningar för att få nåd. Sola Gratia betyder av nåd allena.

Anonym sa...

Faktum är att alla var dömda till ett evigt helvete! För att rädda oss från denna dom sände Gud Jesus till oss. När vi då tar emot Jesus blir vi räddade - frälsta!

Anna sa...

Men varför? Ursäkta mig, jag är inte så påläst, men vem var det som bestämde att alla skulle till helvetet?
Människor som inte följer Jesus kan med andra ord, enligt er, uppföra sig hur illa som helst, det blir helvetet i vilket fall som helst?

Anonym sa...

Anna: Helvetet var tillrett för fallna änglar som gjorde uppror mot Gud i Himlen. Gud vill inte att någon människa ska hamna där. Hevetet är konsekvensen av människans synd att hon ville gå sin egen väg.

Pga Guds godhet och kärlek till oss vill han rädda oss genom Jesus kristus.

En bild: Ränk om du har hamnat mitt i havet och någon båt kommer och kastar en livboj (frälsarkrans) till dig, skulle du inte gripa tag i den då?

Nu har Gud sänt oss en Frälsakrans: Jesus! Bör vi inte gripa tag i honom då?

Anna sa...

Jaha. Jag vet inte riktigt vad jag har att välja på men jag undrar ju såklart hur det är i helvetet. Brinner jag upp där? Det där clipet är ganska så gräsligt, jag förstår att man inte tycker att barn ska se på den. Rena skräckpropagandan.

Winther sa...

Hej Anna,

Klippet är inte tänkt för en skolklass utan är tänkt att visas för kristna. Jag tror inte det funkar att skrämma in ofrälsta in i Himlen med svavelosande helvetespredikningar.

Nä, vi ska göra som Jesus, peka på trösten, glädjen, kärleken och friden som finns hos honom.

Det är så enkelt att bli frälst. En enkel barnatro på att Jesus uppstått från det döda.

Sen ber du att du vill ta emot Jesus som Herre i ditt liv och ber om förlåtelse för att du inte följt honom tidigare.

Då blir du ett Guds barn. Helt gratis! :)

Anna sa...

Om jag kommer till tro måste jag be om förlåtelse för att jag inte trott tidigare? Det tycker jag är lite sniket.
Nä, jag tror jag ska fortsätta leva som en vänlig, tolerant och givmild människa och hoppas på det bästa.
Gott nytt år.

Winther sa...

Sniket? Inte alls, det var ju oerhört generöst av honom att offra sitt liv för att du skulle bli räddad.

Jesus är en gentleman och tvingar ingen till något, utan väntar kravlöst på dig.

Gott Nytt År och Gud Välsigne Dig Anna!