onsdag 12 december 2007

Hur slutar man dricka alkohol?

Det finns hjälp att få för den som vill sluta dricka men inte kan. Att sluta är bara svårt i början och efter en tids nykterhet blir det betydligt enklare. Alkoholen är en stark tillfällig ångestdämpare men ingen bra sådan. Man skjuter nämligen bara ångesten framför sig och alkoholen i sig gör att ångesten ökar i slutändan.

När man slutar dricka blir genast ångesten lättare att hantera. Sociala relationer repareras. Ekonomin blir bättre. Man får färre sjukdomar och hela livet får ett lyft.

Anonyma Alkoholister: Hur vet man om man dricker för mycket?

Om man frågar Anonyma Alkoholister så får man ofta en motfråga: Får ditt drickande konsekvenser för dig? Utgångspunkten här är inte som man brukar lästa i tidningarna om antal deciliter eller hur ofta man dricker utan helt enkelt om drickandet påverkar ditt liv negativt.

Man behöver inte vara alkoholist för att gå till ett AA-möte. Känner du exempelvis att du kanske ligger i riskzonen så kan det vara mycket givande att gå dit.


Sidor om alkoholhjälpen och AA:
Anonyma Alkoholister
http://www.alkoholhjalpen.se/
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=146682
http://www.aftonbladet.se/debatt/article1437219.ab
Här slutar de supa

Fler sidor i ämnet:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=146680
Staten säljer ut Vin&Sprit:
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=146679
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=146677

4 kommentarer:

Anonym sa...

Anonyma Alkoholister är en sekt: www.sektellerbotemedel.se

Winther sa...

Det var en nyhet för mig.

Dock är jag kritiskt till deras bekännelse exempelvis, "Jag är alkoholist" vilken ur en biblisk synsätt är en felaktig bekännelse.

Den borde vara "Jag är nykterist" eftersom den förra dels är negativ och dels ger ett intryck av att det är omöjligt att slippa från missbruket.

Anonym sa...

Suck... om man kallar AA för sekt vet inget om vad en sekt är. Komtillbaks när du har läst på lite.

Anonym sa...

AA är ren skit. Jag har varit på några AA-möten och så fort jag öppnar munnen för att dela mina erfarenheter så börjar alla gapskratta åt mig. Fattar de inte hur ont det gör att bli utskattad? Jag känner för att spränga hela skiten i luften. Jag hatar verkligen AA. Det är definitivt en skadlig sekt som hånar och avvisar utomstående.

Det gick dessutom lättare att sluta dricka efter att jag slutat gå på AA-möten.