lördag 1 december 2007

Hur blir man aggressiv?

"Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig."
Jesus Kristus (Joh10:27)

Vem lyssnar du på? Vem följer du?

Se upp med vad du matar dig mentalt med med. Vetenskaplig forskning visar att om du lyssnar till och tittar på våld så lär du in ett beteendemönster. Detta gäller speciellt barn som är programmerade för inlärning i barnaåren. Där skaffar de sig förebilder och där formas de till vuxna människor.

Människor blir aggressiva av våldsamma TV-program och våldsamma datorspel. "Exponeringen för våldsam, elektronisk media har en större effekt på aggressiviteten än andra faktorer som exempelvis ett liv i fattigdom, droger eller övergrepp från föräldrar". Personer som spelar våldsamma spel blir också i högre grad aggressiva än när de exempelvis sitter passivt framför en TV.

Överväldigande bevisning

Forskningen inom detta område är överväldigande. Över 50 års studier har bearbetats för att komma till slutsatsen att barn blir aggressiva av att se våld. "En hög och stadig diet av TV-våld i tidiga barndomen ökar risken både för män och kvinnor från alla socialgrupper att bli våldsamma, aggressiva vuxna".

Studien är sammanställd av Dr i socialpsykologi. L. Rowell Huesmann och Professor i Psykiatri Dr. Brad Bushman från University of Michigan

Källa:
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.133597
http://www.umich.edu/news/research/story/violence.htm

Relaterat:
Hur kan man bli så aggressiv att man dödar sina egna barn?
Knivhögg barnen – för att bli modell
http://www.aftonbladet.se/stockholm/article1375032.ab
Sköt vilt omkring sig...

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=146710

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gud finns inte.

Winther sa...

Gud finns. Jag har träffat honom.

Anonym sa...

"Dårarna säger i sina hjärtan: Det finns ingen Gud." (Ps 14:1)