tisdag 25 december 2007

Evolutionsteorin bara teori utan fakta


Jag trodde på evolutonsteorin de första 30 åren av mitt liv och är idag lika hängiven vetenskap och beprövad erfarenhet som jag var då.

Men idag är jag kreationist.

Det finns helt enkelt inga hållbara bevis för att arterna inte skulle vara skapade var för sig. Det dyker ständigt upp motbevis mot evolutionsteorin och det finns människor som samlat dessa på hög. Det finns mängder av bevis för att världen är skapad däremot. Kolla gärna in några nummer av Tidnigen Genesis som gratis finns att ladda hem här.

Jag tror Gud skapade världen. När Adam åt av frukten från kunskapens träd släppte han lös ondskan i världen och hela skapelsen blev i ett nu korrupt. Växter och djur började förändras från den ödesdigra punkten i historien ca 6000 år sedan. Efter detta började en fruktansvärd plåga för hela världen. Alla arter började konkurrera med varandra. Sjukdomar började härja och katastrofer släpptes lösa.

Hur länge Adam, som ju hade tillgång till livets träd och därigenom hade evigt liv, levde i Paradiset innan han åt frukten vet jag inte. Det kan handla om oändliga tidsåldrar. Livets träd lämnade han dock bakom sig när han syndade och han dog efter hand.

Jesus kom med lösningen på alla problemen genom förlåtelsen för synden och återställer tillgången till livets träd för var och en som tror på honom.

Inga kommentarer: