måndag 10 december 2007

Brutal misshandel och mord

Det första stället i Bibeln där ordet våld nämns är i 1 Moseboken 6:11*,
"Men jorden blev alltmer fördärvad för Guds åsyn, och jorden uppfylldes av våld."

Våldet var själva orsaken till att Gud tillät att jorden och allt kött fördärvas i en översvämning står det i vers 13,
"Då sade Gud till Noa: Jag har beslutat att göra slut på allt kött, ty jorden är uppfylld av våld som de övar. Se, jag vill fördärva dem tillsammans med jorden."
Hela världen är i den ondes våld står det i den sista versen i Bibeln som nämner ordet våld, (1 Joh 5:19) och när man läser dagens tidningar så ser man att våldet härskar över världen. Det kommer inte alltid att vara så för Bibeln, Guds ord, lovar att det ska komma en ny jord där Gud själv skall bo, och ingen sorg eller klagan eller plåga skall vara mer. (Upp 21:4)

Tidningarna skriver om dagens våld som orsakas av ondskan givetvis. Flera människor ihjälskjutna och våldet bereder ut sig precis som på Noas tid och det kommer att få samma konsekvenser enligt Bibeln.

Det som gör människor våldsamma är enligt vetenskapen att de få lära sig ett handlingsmönster att följa. Vi människor tar efter det vi ser och hör och därför och repeterar de handlingar vi ser andra göra. Tänk på vad du tillåter dig själv eller dina barn att se på TV eller på datorn. Du kanske säger, "Mina barn kan skilja på spel och verklighet", ja det kan de idag, men de lär in ett handlingsmönster som kan dyka upp när de blir exponerade för alkohol, eller andra extrema situationer i framtiden.


Källa:
Dagen:Två unga missionärer ihjälskjutna
Sydsvenskan: Sju ihjälskjutna vid kyrkor i USA
Idg.se : Här är spelen du inte ska köpa till dina barn!
Dagen: Samme mördare bakom kyrkattacker
Sydsvenskan.se: Samma mördare i skottdramer i USA
Aftonbladet: Jeanne stoppade blodbad

* Anm. Jag använder 1917 års översättning av Bibeln.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sant! Media är översvämmat av våldsfixerad "underhållning" som exponeras för dom yngsta. Dom programmeras att acceptera våld som en effektiv lösning på problem och som en kick för att få utlopp för aggresioner. offret ses bara som en boxboll, avhumaniserad. Snacka om att karma blir mörk. Vi kanske närmar oss syndafloden igen, men kallar det för klimatförändringen. Ska samma resultatet blir den samma...