lördag 2 februari 2008

Britney Spears - pengar gör dig inte lycklig

Listan över olyckliga rika människor är lång, Britney Spears är bara en i mängden. Många är dom som tagit sina liv i desperat olycka trots sina miljoner på banken. En hägring i fjärran är lyckan för dessa bedrövade själar.

De finns de som säger att det är bättre att gråta i slott än i koja, men jag är tveksam. Om du har stora tillgångar är det lättare för dig som är olycklig att försöka hitta syntetisk lycka i droger, alkohol och sex. Den syntetiska lyckan drar dig ännu djupare ned i olyckan då den har en askungeeffekt. Ta alkohol som exempel som de flesta idag har någon gång haft erfarenhet av. Den som dricker dämpar sin ångest kraftfullt under några timmar innan den djävulska baksmällan slår till och ger en tiofalt värre ångest.

Jesus varnar för att söka lyckan i pengar. Den är syntetisk lycka precis som alkoholen. I Matteus kapitel 6 kan man läsa:

24. Ingen kan tjäna två herrar; ty antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den förre och förakta den senare. Ni kan inte tjäna både Gud och Mammon.

25. Därför säger jag er: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, ej heller för er kropp, vad ni skall kläda er med. Är inte livet mer än maten, och kroppen mer än kläderna?

26. Se på fåglarna under himmelen: de sår inte, ej heller skördar de, ej heller samlar de in i lador; och likväl föder er himmelske Fader dem. Är ni inte mycket mer än de?

27. Vilken av er kan, med allt sitt bekymmer, lägga en enda aln till sin livslängd?

28. Och varför bekymrar ni er för kläder? Beskåda liljorna på marken, hur de växer: de arbetar inte, ej heller spinner de;

29. och likväl säger jag er att inte ens Salomo i all sin härlighet var så klädd som en av dem.

---------------
Förvalta
ditt pund.

---------------

30. Kläder nu Gud så gräset på marken, vilket i dag står och i morgon kastas i ugnen, skulle han då inte mycket mer kläda er, ni klentrogne?

31. Så gör er nu inte bekymmer och säg inte: 'Vad skall vi äta?' eller: 'Vad skall vi dricka?' eller: 'Vad skall vi kläda oss med?'

32. Efter allt detta söker ju hedningarna, och er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta.

33. Nej, sök först efter hans rike och hans rättfärdighet, så skall också allt detta andra tillfalla er.

34. Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen, ty morgondagen skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.


Dessa ord säger ju allt. Vi kan kasta alla våra bekymmer på Gud. Det är så skönt att bara kunna slappna av och veta att Gud tar hand om mig. Det står dessutom inte att jag ska vara en fattig människa utan det står att om jag söker hans rike och rättfärdighet ska jag FÅ allt det andra också. Det gäller att inte ha kärlek till pengar utan till Gud. Ja, du ska inte älska någonting mer än Gud.

Jag älskar Gud mer än jag älskar min fru.

Källa:
DN
Britney Spears blir omyndig
Spears make får vårdnaden om barnen
Britney Spears: "Blackout"

4 kommentarer:

Nemo sa...

Varför blanda in Jesus i det här? Vanligt bonnaförnuft räcker väl långt?

Winther sa...

Tack för din kommentar Nemo, men detta forum handlar om Jesus. Han är bondförnuftets grundare.

Anonym sa...

Men oj då, vad säger din fru om det?

Winther sa...

Jag frågade henne om det och hon svarade bara, "Det är bra".