onsdag 6 februari 2008

Bush - en segrare !Aftonbladet går inte att ta miste på i sin ständigt socialistiska propagandatradition. De försöker hela tiden få Bush att framstå som ett misslyckande. Det är inte sant. Han har krossat Al Quaida i Irak och Afganistan.

---------------
Investera rätt!
indexfond.nu

---------------


Bush är en hjälte som vi alla borde hylla och tacka för att han på ett föredömligt sätt stoppat terrorn. Han och hela USA borde få medalj för att de gjort detta så hela världen blivit en fredligare plats att bo på.

USA har gång på gång genom historien hindrat diktatorer och diktaturer från att ta över. Utan USA vore vi här i Sverige en mordisk kommunistdiktatur. Vi har mycket att tacka USA för! Gudskelov för USA!

God Bless President Bush and God Bless America!!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Du behagar skamta din idiot. USA ar den storsta terrorist staten av dom alla. De krigar bara for pengar. Inget annat, sannslost att det finns manniskor som du.. Sa blinda och sa utan eget tankande (!)
Vi har inget att tacka USA for, inget alls, det ar tvartom, vi ska hata dom for detta! Dom har startat ett raskrig i Sodra Europa. Som vi alla kommer fa lida av.

Nathaniel sa...

Ursäkta?

George W. Bush, människan som ljög för att starta krig, människan som slaktar irakier han bara påstår är terrorister, människan som fått halva världen av se på hela USA med avsky, människan som slösat flera hundra TRILJARDER kronor på krig, död och förstörelse...

Ni är antingen utmärkt satiriker, eller fullständigt bindgalna extremister (precis som Al Qaeda...)

Winther sa...

USA har räddat oss från kommunismen. Det ska vi vara tacka USA för! Kommunisterna har mördat minst hundra miljoner människor.

Anonym sa...

Kommunismen har raddat oss fran nazismen, minns val vilka som offrade överlägset mest liv under andra varldskriget och sen du David nu nar vi drar alla kommunist länder och ideologier under samma kam, gör jag slarvig lika dant. Mark val USA ar facister eller om du så vill är de Nazister och dödar dagligen manniskor i sitt oljekorstag och nazimen/ facismen har också många miljoner dödade pa sitt samvete. Frågan om de inte har mer? Det där med och att USA har "räddat" oss får stå helt för dig för där är du i minoritet. Jag tycker vi ska bojkotta allt som har med USA och göra, allt från deras sräp kultur till deras Snabbmats kjedjor. Vi måste öppet ta avstånd från länder som invaderar andra länder utan FNs tillstånd. USA förtjänar och få ett straff minst lika stort som de har åsamkat Irak.. Och kanske en dag det straffet kommer och kanske så straffar de alla som blint bara hållt käft eller tom hållt med.

Winther sa...

Tack för din kommentar!

Nazismen är givetvis också mördare men i förhållandet 1:10 mot kommunismen som är den värsta massmördaren genom historien.

Kommunisterna har mördat över 100 miljoner människor, då ligger alla andra ideologier i lä.

Utan USA skulle såna som du, som uttrycker sina åsikter fritt, sitta i koncentrationsläger. Ja, det är hårda ord jag vet men sanningen sätter oss fria inte lögnen.

Vad vi borde göra är att stödja USA i deras kamp mot diktaturer och mördare. Vi borde köpa fler amerikanska produkter och odla vänskapsbanden med dem istället för att spela världssamvete.

USA tar ett ansvar som inte ens FN och värdssamfundet klarat av att hantera. FN är inget annat än en koloss på lerfötter, tyvärr. Tanken med FN var ju vacker men FN är fullständigt tandlöst.

USA har räddat hela civilisationen från undergång. USA har offrat sina soldater på slagfälten världen över för att du ska få uttrycka dina åsikter även om dessa kritiserar världens ädlaste nation.

Anonym sa...

(av david (inte den ovanst))

USA är inte EN solid företeelse, man kan inte "berömma" dom för WW2
och därmed påstå att det tex. slätar över tortyr idag i guantanamo (och andra, mer okända "svarta" krigsläger som inte har den "öppenhet" (notera ironin) som Guantanamo har...
(du kunde lika gärna sagt att sovjets insatser mot tyskarna i WW2 gjorde att deras egna brott efteråt inte skulle räknas, lika orelaterat!

Det är inte "USA" (eller Irak för den skull) som är orsaken till kriget, utan de (om de varit av någon annan nation, lätt åtalade) krigsförbrytare i ledningen som förfalskade underrättelserapporter (du kanske kommer ihåg alla domedagsprofetsior om snara kärnvapen, och Al-quidas påstådda samröre med Saddam som alla visade sig vara total (och medveten)bluff) startade kriget, och dessutom kontinuerligt bryter mot internationella lagar om krigsfångar och tortyr och FN lagar..

(nej, det är INTE att motståndarna inte kan vara "värre" (de är de oftast), utan att USA är en demokrati som inte skulle ens TÄNKA på att tortera krigsfångar (förlåt, "fientliga kombattanter" som den av hökteamet egenpåhittade och inte internationellt accepterade termen är)
eller upphäva rättigheten till försvarare, få veta vad man är åtalad för osv...
(du vet, allt sådant där (frihet, jämlikhet inför lagen, habeas corpus osv.) som det finns fullt med fina stayer och konstverk om att USA:ianer är så i DC, och som amerikanarna jämt påstår sig vara så stolta för att deras demokrati står för?)

Bush tog bort en blodig diktator, javisst (men hur många är det kvar som dom stöder? (börja med saudiarabien tex)), men det ursäktar inte att ledningen medvetet ljög om krigsorsaken....

Att det sedan håller på barka åt... demokratiskt sett
i irak just nu (se av ledningen godkänd diskriminering av kvinnor (ny företeelse) eller de inbördes religiösa striderna som blossat upp, respektive utraderandet av kristna där (också nytt efter Saddam) är en annan sak, dödssiffrorna är också respektabla, även med saddams mått...

Bush lyckades också få Al-quida från en liten illa omtyckt grupp (speciellt efter WTC) till en "frihetsgrupp" i många muslimer ögon bha. invasionskriget i irak...
Duktigt jobbat (men belönade företag som halliburton och legoknektgrupper som blackhawk gillar det nog, gott om $$$..)

En annan sak som är mycket oroande är allt detta med att bush försöker påstå sig "stå över" de andra regeringsdelarna (högsta domstolen, kongressen, senaten), tom. många republikaner tycker det är lite väl överskattande sin egen befogenheter för Bush att göra så....

USA har VERKLIGEN stått för frihet (speciellt historiskkt sett) förr, men det ger inte presidenten där "grönt kort" att göra vilka förbrytelser han vill.

Denna tid kommer knappast att utgöra en höjdpunkt i deras historieböcker i framtiden (illegala koncentrationsläger (Guantanamo är det öppnaste) där fångar torteras och mördas utan minsta lagliga rättigheter (de flesta enligt militären dessutom helt oskyldiga), upphävande av habeas Corpus och ignorerande av internationella krigslagar)

Förhoppningsvis har nästa president intelligens nog att begripa att det nog är bra att följa internationella lagar och krigsregler om man påstår sig vara "god".

Winther sa...

Tack David, för din seriösa kommentar.

Jag håller med att WW2 inte rättfärdigar eventuella brott idag - jag ville bara påvisa ett MO och vilken karaktär USA har. En god sådan.

Guantanamo är inte något krigsbrott. Det är ett läger för dem som inte själva följer krigets lagar och om man inte följer spelreglerna så kan kan inte heller räkna med att motståndaren kommer att göra det.

Orsaken till kriget är att Irak är en skurkstat. Det är det få som ifrågasätter. Saddam var en massmördare.

USA stöder inga diktaturer i klass med den som var i Irak.

Förhoppningavis kommer nästa president att fortsätta kampen mot terroristerna och inte ge efter för vänsterelement.

Anonym sa...

Så du menar alltså att USA, som bundit sig att följa genevekonventionen, har rätt att behandla sina motståndare hur de vill? Så om Ryssland attackerade Sverige och Sverige försvarade sig med alla medel så skulle du inte motsätta dig att ryssar torterade svenskar i ett isolerat läger? Guantanamo är ett krigsbrott eftserom det inte följer internationella lagar, som USA skrivit under. Det går inte att undanförklara på något sätt. Förutom att komma med helt egna skrattretande definitioner som USA "enemy combatants". Hur försvarar du att minderåriga hållits fängslade där?

Orsaken till kriget var massförstörelsevapen och det hot som Saddam därmed utgjorde. Eftersom allt detta var lögn så flyttade USA fokus till andra saker för att försöka rättfärdiga kriget.

Rätta mig om jag har fel men stödde inte USA Irak förut? Hur många kupper har de inte utfört för att tillsätta en egen regent i andra länder, en egen diktator?

Winther sa...

Om svenskar mördade 3000 civila ryssar i ett terrordåd skulle jag inte motsätta mig att ryssarna satte dessa svenskar på vatten och bröd.

Genevekonventionen kan bara följas så länge motståndaren följer den.

Minderåriga kombatanter kan vara formidabla sådana. Menar du att man bara ska släppta ut dem på gatorna så att de kan mörda och tortera fritt?

Massförstörelsevapen eller inte spelar ingen roll. Saddam var en massmördare punkt slut.

USA stöder inte diktaturer utan jobbar ständigt och följsamt för att mänskliga rättigheter och demokrati ska beredas väg i hela världen.

Bush är en föregångsman i detta arbete och vi som tillhör den demokratiska världen borde hjälpa honom i hans svåra arbete istället för att sitta här i Sverige och vänstergnälla.

Anonym sa...

Jag kan inte säga att jag håller med. Genom att genomdriva lagar som t.ex. Patriot Act har USA tagit steg efter steg bort från demokrati.
Saudiarabien är ett väldigt bra exempel på att USA är mer intresserade av ekonomiska fördelar än mänskliga rättigheter/demokrati. Flera händelser där bevisar att Saudiarabien är en diktatur lika illa som någon annan.
Det låter i ditt inlägg och dina svar som om du förutsätter att alla som sitter i Guantanamo eller liknande fängelser är skyldiga.
För mig tycks det mer som om man först arresterar alla som kan ha något med det att göra, torterar dem i tre år och sedan släpper ut dem i brist på bevis om man inte tvingat fram ett erkännande innan dess.
Din argumentation om FN-konventionen håller inte heller, det står inte i den att "du har rätt att helt strunta i mänskliga rättigheter om motståndarsidan gör det".
Tvärtemot borde USA anstränga sig för att vara "bättre" än fienden för att vinna legimitet i arabländer, vilket det nu saknar.
Problematiken beror nog till viss del på att USA hjälper religiösa fanatiker och terrorister att utmåla dem som "den store satan". Utan legimitet har terroristgrupper ingen möjlighet att rekrytera människor.

Winther sa...

Visst finns det saker som USA kan förbättra i sina externa relationer men de är idag mycket bättre än de diktaturstater de bekämpar.

Ta Saddam Hussein som ett exempel. Guantanamo är rena semesterparadiset mot vad han skulle ha gjort med sina krigsfångar.