söndag 10 februari 2008

Gammelfarsa ger friska barn!

Jag som tyckte jag var en äldre pappa, men här ligger jag i lä.
Alltombarn skriver om en undersökning som visar att äldre fäder får friskare barn. Pappor som är yngre än 20 år får barn som har 41% större risk att dö under första levnadsåret än barn till pappor som är mellan 20-30 år. Dessutom visar undersökningen att barn till pappor över 40 år inte har någon större risk för sjukdomar.

---------------
Den som
spar den har.

---------------

Orsaken är troligen att gammelfarsorna är betydligt bättre på att ta hand om sina gravida kvinnor är vad yngre fäder är. De har bättre ekonomi, mer erfarenhet och har bättre kunskaper och ger sina bebisar en bättre start i livet.

gammal pappaJag var 37 år när vi fick vår son. Jag tyckte jag var gammelfarsa eftersom mina barndomskamrater fått barn 10-15 år sedan. Men jag har tydligen en idealisk ålder enligt undersökningen ovan. När jag var 39 fick vi en dotter.

Jag har i alla fall upptäckt att jag är en väldigt barnslig person och njuter av att exempelvis leka kurragömma med mina barn. Jag har fått barnasinnet tillbaka och mina barn har verkligen förändrat mitt liv till det bättre. Innan jag fick barn så trodde jag att det bara skulle vara massor av jobb med barn, men min verklighet är helt annorlunda. Jag mår mycket bättre av att ha barn, livet är bra mycket gladare och ljusare.

Några gammelfarsor och ca ålder när de blev det sist:
 • Kevin Costner, 52
 • Ingemar Stenmark, 50
 • David Caruso, 51
 • Julio Iglesias, 64
 • Gert Fylking, 62
 • Clint Eastwood, 66
 • Regissören Thommy Berggren, 62
 • Jack Nicholson, 54
 • Richard Gere, 51
 • Kjell Bergqvist, 54
 • Donald Trump, 61

Inga kommentarer: