söndag 10 februari 2008

Hoppa inte i galen tunna

Ni har hört att det är sagt till de gamle: 'Du skall inte dräpa; och den som dräper, han är hemfallen åt Domstolens dom.'
Men jag säger er: Var och en som vredgas på sin broder, han är hemfallen åt Domstolens dom; men den som säger till sin broder 'Du odåga', han är hemfallen åt Stora rådets dom; och den som säger: 'Du dåre', han är hemfallen åt det brinnande Gehenna.(Matt5:21,22)

Aftonbladet skriver om en man som gömde sin hustrus lik i en oljetunna på bakgården av sitt hus i över två decennier. Hur är man som människa funtad när man kallblodigt gör så?

Han ljög dessutom för sina två döttrar och sade att mamman hade stuckit med en lastbilschaufför.

Tänk alla julaftnar dessa barn längtat efter sin mamma, ovetandes att hon var bara några meter bort i en ståltunna. Tänk alla helger dessa barn längtat efter henne. Tänk på alla tårar, alla dagar och alla timmar de undrat, levt på hoppet, hatat henne, längtat och åter längtat efter henne...

Mannen är nu åtalad för mord och åklagaren yrkar på livstid.

---------------
Vilket är
det bästa
sparandet?

---------------

Det är en mild dom.

Bibeln säger att den som ens kallar sin broder för en dåre kommer till Helvetet. Jaha, vem kan så bli frälst? Ja, ingen. Alla är vi dömda till döden. Ingen kan komma till Himlen. Vi är alla i grunden brottslingar och syndare. Det spelar ingen roll hur många goda gärningar vi gjort. Domen står för alltid fast.

Men med Jesus kom nåden. Vi är alla dömda men vi kan få nåd. Det är inget vi förtjänar, eller kan förtjäna, det är en gåva. Gratis! Bara att hämta ut på posten!

Gör det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är precis det här internet finns till för: galet folk med galna åsikter. I like it! Fortsätt så!

Läs också Hez 9:19-21:

Han, vars skägg växer invärtes, må sträva efter Herrens anlete; ty saliga blivo endast de som mottaga välsignelsen och har schysst skäggväxt. Sannerligen säger jag Eder - Herrens ljus lysa Eder väg endast om skägget växer utåt.

Winther sa...

Ok, då läser vi Hez 13:7-9 Om att hoppa i galen tunna:

"Ja, förvisso var det falska syner som ni skådade och lögnaktiga spådomar som ni uttalade, fastän ni sade: Så har Herren sagt. Jag hade ju inte talat något sådant.

Därför säger Herren, Herren så: Eftersom ert tal är falskhet och era syner är lögn, se, därför skall jag komma över er, säger Herren, Herren.

Och min hand skall drabba profeterna som skådar falska syner och spår lögnaktiga spådomar. De skall inte få en plats i mitt folks församling och skall inte bli upptagna i förteckningen på Israels hus, ej heller skall de få komma till Israels land. Och ni skall erfara att jag är Herren, Herren."


Oj, Oj, Hu! Det var ord och inga visor. Det gäller att hålla sig till sanningen alltså.