onsdag 20 februari 2008

Män som hatar kvinnor

Huvaleigen, vilken eländig bok. Usch. Anala våldtäkter och obegränsad promiskuösitet. Nä fy vale för sådan skräplitteratur...

Jag har för länge sedan begränsat mitt litteraturläsande och försöker undvika skräplitteratur. (läs skönlitteratur.)

Jag försöker hålla mig till Bibeln och facklitteratur så att man åtminstone kan förkovra sig. Min kära hustru däremot hon slukar med lätthet en deckare om dan ibland två. Hon är en verklig snabbläsare.

Efter mycket tjat från en överhettad svåger så gav jag efter och har börjat läsa den eländiga boken Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Han tyckte den var jättebra... . Han är lärare och dessa är ju intryckta i litteratursvängen, uschligt politiskt korrekta och spränglärda när det gäller författare och olika stilar. Jag är förmodligen en riktigt råsälle i hans tycke, en som bara talar om Bibeln, aktier, IT och vapen.


Dragan Armanski
Nye Dragan Armanskij? Den till vänster ;-)


Efter att jag läst 30 sidor i boken gav jag upp och lade den ifrån mig. Svågern gav mig en så besviken lektion i litteraturkunskap så jag lovade att läsa 20 sidor till. Efter det så lyckades han övertala mig att läsa 50 sidor till. Och nu har jag läst igenom halva eländet.

Nu är det väl lika bra att fortsätta... För att travestera på en gammal minister; nu har jag ju baxat den ända hit...

Svågern säger att jag är den perfekta kopian på Lisbeth Salanders chef Dragan Armanskij. Jag undrar om han inte driver med mig? Hoppas bara nu inte Dragan gör bort sig fatalt under resterande del av boken. Själv kan jag inte se några likheter alls. Men jag såg att rollen inte var tillsatt än så jag får väl ställa upp om jag får en förfrågan! ;)

Inga kommentarer: