torsdag 24 januari 2008

Jesus vårt enda hopp

Vad världen behöver är Jesus. Jesus var en riktig man och ett föredöme för oss alla. Han hatade inga människor däremot hatade han människors gärningar. Tänk, det är en härlig livsresa att försöka bli som Honom. Ett underbart äventyr. En förmån och ett liv.

Men akta dig för kristna som bara lovar guld och gröna skogar. Som kristen blir man förföljd hela tiden. Hela världen är ju i den ondes våld. Jesus sa inte att han kom med fred, utan med svärd.

Som kristen ska men dock glädja sig i förföljelsen. Jag tänker på den gången en man spottade på mig när jag var ute en fredagsnatt och vittnade om Jesus. Först blev jag arg men så tänkte jag på Jesus, det var ju inte mig mannen spottade på utan Jesus. Då kände jag en sådan stolthet och glädje. Jag tog en loska för Jesus!

Jag tar gärna mer förföljelse för Jesus! Mycket gärna! Det står att de som gör det ska få en stor lön. Jag struntar lidandet och ser på målet. Målet är mitt nya hemland hos Gud. Jag är inte längre bara medborgare i Sverige utan även i Guds rike.

Där hör jag hemma.

Inga kommentarer: