onsdag 2 januari 2008

Blogger, gratis och funkar med egen domain

Idg skriver om 4 smarta alternativ för att göra en hemsida.

Jag skulle villja lägga till http://www.blogger.com/ eftersom Blogger också är gratis. Om man vill kan man köpa en domän och koppla den till Blogger. Man kan även publicera sin sida via ftp på egen server om man vill det. Blogger har ett väldigt enkelt gränssnitt och nästan vem som helst kan klara att använda det.

Om man inte vill ha en egen domän funkar Blogger även med ex dittnamn.blogspot.com som gratisadress.
Till blogger finns hundratals gratis desingmallar och man kan utan vidare få bort bloggutseendet om man nu tycker det är nödvändigt. Nästan alla stora företag idag går ju andra vägen, dvs. de lägger till en blogg till sin hemsida så jag tycker inte det är något negativt att hemsidan ser ut som en blogg.

En bloggersida läggs dessutom automatiskt till i Google inom några timmar från det att den läggs upp eller uppdateras. För ett företag är det ju viktigt att kunderna hittar sidan.

Denna sida du läser nu publiceras med på Blogger.

Lycka till!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan bloggare!
Läste dina kommentarer om artikel om 4 smarta alternativ för hemsidor.
Roligt att det finns folk som på ett bra sätt ger alternativ och skriver argument för detta. Tyvärr passade inget av det du skrev mig men kommer att bära med mig dina kunskaper för att ge råd om någon frågar mig.
Själv vill jag tipsa om Goole docs där man kan publicera alla dokument man skapar snabbt och gratis.
Ha en bra dag önskar Adkiller

Winther sa...

Ja, just det! Google docs är utmärkt att lägga filer på och helt gratis dessutom.

På tal om adkiller så ville jag bara säga om ingen nu redan märkt det att det går utmärkt att lägga in adsense dvs dina egna annonser via Blogger. De har lagt in det som en egen widget så vem som helst kan ha annonser på sina hemsidor. Det är inga stora pengar det handlar om men det jag kan åtminstone betala avgiften för min domän.