söndag 13 januari 2008

Duktiga doktorer Guds gåva

Tänk vad fantastiska våra läkare är! De kan operera en liten bebis inne i livmodern. Ibland hör man talas om eländiga religiösa människor som tycker att man inte ska vända sig till läkare när man blir sjuk. Att det skulle vara otro. Men jag brukar säga att om Gud givit oss duktiga läkare så ska vi givetvis vända oss till dem.

Det normala för en kristen är ju att be när man blir sjuk, och det ska man göra och sedan vända sig till sjukvården. Nu kommer det säkert någon paragrafryttare och säger, "om det skett en bilolycka då och någon ligger där och förblöder, ska man ställa sig där och chanta då?"

Givetvis så har du fått en hjärna av Gud använd då den. Jag ber till Gud i tanken i stressade situationer under tiden jag agerar. Tankebönen gör mig alert och klar så att jag kan göra det som ska göras. Förr brukade man säga "Ora et Labora", vilket betyder "Be och Arbeta" eftersom det är det effektivaste sättet att få något gjort.

Kolla in bilden på lilla söta Miriam och hennes läkare. Vi här i västvärlden ska skatta oss lyckliga att vi har sådana läkare och en sjukvård värd namnet.

Tack Gud för det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja visst är läkare en Guds gåva och som är till vår hjälp när det behövs. Så Gudvälsigne er alla läkare...