onsdag 9 januari 2008

God Bless George BushSe, över bergen närmar sig glädjebudbärarens fötter, hans som förkunnar frid: Fira dina högtider, Juda, infria dina löften. Ty ej mer skall fördärvaren dra fram mot dig.(Nah1:15)

Gud välsigne president Bush. Världens mäktigaste man kommer för att mäkla fred. Det är väldigt ödmjukt av honom att bege sig till Mellanöstern för att hjälpa andra människor.

USA har en härlig tradition av att hjälpa de som är svagare. Sverige till exempel har mycket att tacka USA för. Amerikanerna offrade sitt blod på slagfälten världen över. Därför är vi en demokrati idag och inte en nazist eller mordisk kommunistdiktatur.

Gud välsigne president Bush och hans fredsuppdrag. Amen.

Relaterat:
Bush ser fredschans i Mellanöstern
Bush på plats i Mellanöstern

26 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du verkar ju veta mycket om historia. Kristen antar jag?

Winther sa...

Ja.

Anonym sa...

Är detta en skämtblogg?

Anonym sa...

Historian är klar på den punkten att ryssarna väntade på att Usa med sina allierade hade lyckats rycka fram igenom alla försvar och lyckats komma in i tyskland. Även!, att dom hade kommit överrens om att samtidigt attackera hitlers styrkor.

Om Usa inte hade lagt sig i skulle vi suttit i hitlers våld, särskilt med tanke på att sverige hjälpte hitler med järnmalmstransporter och trupptransporter med tåg för att invadera Norge. Snacka om neutralitet.....dom stoppade franska och engelska trupper att åka igenom sverige för att hjälpa finnarna mot ryssland. Sverige borde tacka Finnarna för att dom lyckades försvara sitt land så bra! Tänk hur många miljoner svenskar som skulle ha blivit mördade av den ateistiskakommunismen.

Sen till Bush, ja, Gud välsigne honom och jag hoppas han kastar tvåstatslösningen i sjön. Ingen skall dela på Guds land. Men det är bra att han hjälper dom svagare, Judarna.

Winther sa...

Ja, Tony, du har absolut rätt.

Vi svenskar har inget att yvas över när det gäller kriget. Vi lämnade våra broderfolk i sticket. Hur är det historien låter? Jo...

Hitler tog Danmark på två dagar, Norge på två månader och Sverige per telefon.

Anonym sa...

Bush är ju ett levande bevis på varför abort borde vara tillåtet upp till 18 år.

Att sen amerikanerna hjälpte oss under andra världskriget ger ju dom knappast rätt att genom sitt veto i FN stoppa alla försök att stoppa Israels statsterrorism, så där försvann all trovärdighet om fredsälskande amerikanska presidenter.

Jag säger också nej till en tvåstatslösning, ge hela Palestina till Palestinierna, den verkligt svaga och utsatta gruppen i den här regionen.

Winther sa...

Gud har givit hela landet till Israel så en tvåstatslösning är inte Guds vilja.

Gustav Ernberg sa...

Den här bloggen är ett skämt väl?

Anonym sa...

Inget skämt. Är du kommunist?

Anonym sa...

Jag är så långt ifrån kommunist som man kan vara bara så att du vet innan du läser vidare. Du måste väl allvarligt talat skämta? Bush är den mest misslyckade presidenten i USA:s historia. Till och med värre än Nixon som gjorde bort sig totalt i och med Watergate skandalen. Tacka vet jag presidenter som Roosevelt dock, som skapade den amerikanska medelklassen. Det var en tid av ökande välfärd! Nu är det andra bullar. En försvinnande medelklass och människor en majoritet av befolkningen saknar rejäl sjukförsäkring. Och hur kan man gå i krig och använda som argument: "Jag vet att det är rätt för att gud sade det till mig".
Jag har inget emot religion i sig men detta är bara löjligt. Ska tusentals människor dö för att en människa påstår sig ha fått en uppenbarelse. Dessutom tycker jag att det är lite udda med en gud som förespråkar krig.

Vad har hänt med dagens religion?! Är vi tillbaka på medeltiden med korstågen eller vad?

Winther sa...

Bush är den bästa president USA har haft, i alla fall de senaste hundra åren. Han tar verkligen terrorismen på allvar och hjälper svagare länder.

Jag kan inte förstå hur du kan jämföra honom med en kriminell brottsling som Nixon, helt otroligt oseriöst av dig.

Det är inget udda med en Gud som vill försvara de svagare. Lös Bibeln så får du själv se vem Gud är.

När det gäller korstågen har Satans tjänare svartmålat dem i hundratals år. Korsriddarna var inte alls så usla som de framställs. De höll islam på avstånd från Europa och de hade verkligen ridderliga ideal. Sådant saknas hos dagens moderna gudsförnekande och på andra sätt dekadenta människor.

Jag håller på och skriver ett inlägg om korstågen som jag kommer att publicera snart.

Anonym sa...

Sluta slingra dig David. Du kommenterar inte följande:
"Ska tusentals människor dö för att en människa påstår sig ha fått en uppenbarelse".
Jag säger inte att människor inte kan få uppenbarelser. Som sagt, jag är ingen motståndare till religion. Det jag ifrågasätter är om vi tro på en individs påstående om att han fått en uppenbarelse. Det är bara att titta på fakta. Bush har varit VD för ett flertal oljebolag och har fortfarande stort aktieinnehav i dessa. Även pappa Bush har varit oljebolagschef. Genom invasionen av Irak kunde dessa bolag som Bush haft samröre med få tillgång till mer olja och har nu större kontroll över oljetillgången i världen vilket gör att de också kan kontrollera tillgång och pressa upp priser. Slutsats: Bushs "kompisoljebolag" kan höja priserna (vilket nu verkligen har skett, om du har bil har du nog märkt det. Priset är nu över 100 dollar per fat). På detta sätt får dessa bolag rekordstora vinster. Vilket leder till att Bush får en väldigt generös utdelning på sina aktier.

Ska vi då tro Bush när han säger att han fått en uppenbarelse och därför går i krig?

Läs på lite David.

Och en sak som du också undviker att diskutera. Tänk så många människor som dör just nu när du sitter vid datorn och skriver dina blogginlägg. De dör för att deras "överbefälhavare" Bush påstår sig ha fått en uppenbarelse. Kan vi bevisa det? Är det moraliskt rätt? Jag blir besviken på dig som verkar så religiös, jag som trodde att religion handlade om etik och moral.

Tragiskt...

Winther sa...

Jag tror på att Bush fått en uppenbarelse från Gud så jag finner ingen anledning att diskutera det du nämner.

Anonym sa...

Tragiskt att du är så trångsynt. Och fortfarande. Människor dör just nu för ett påstått ändamål.

Att du inte vill diskutera det vidare bekräftar det jag trott. Du undviker helt enkelt att svara på "obekväma" frågor, det finns ingen annan åsikt än din. Som sagt trångsynt.

Är inte en blogg till för att diskutera? Men ja, jag får väl dra slutsatsen att det var lite för känsliga punkter jag tryckte på som du inte heller kunde svara på.

Kommer inte besöka din blogg mer eftersom du inte vill diskutera eller debattera saker. Jag får leta upp en mer seriös blogg.

Winther sa...

Du kallar mig trångsynt. Tack för det. Men vem är jag att döma Guds etik och moral? Han är alltför underbar för det. Job försökte och misslyckades fatalt och Job var en långt mer rättfärdig man än jag. Jag har skrivit om det i inlägget Jobs
bok om teodiceproblemet.


Men nu kommer vi till ett värre problem. Du Pontus, du har ju ingen urskillningsförmåga när det gäller religion och relation. Jag är inte religiös, däremot har en relation med Gud precis som Bush har en relation med Gud.

Religion det är när man följer en massa ceremonier och regler för att gå Guds nåd. Det är en en lampa utan olja
och den kan inte lysa.Det är dött och leder till evig död. En relation med Gud är när man umgås och talar med Gud varja dag, det är en lampa med olja och den kan lysa. Det är levande och leder till det eviga livet.

Det normala för en människa är att få syner, visioner och drömmar, ljus från Gud. Problemet är att det som du ser som normalt är när man inte får det. Jag fattar inte ens hur man kan överleva utan Gud? Hur tar man sig igenom en dag i ett sådant mörker?

Det som gör att du inte ser sanningen från ljuset är att du har en skynke framför dig. Det skynket är din synd. Alla människor har syndat och går därigenom miste och ljuset. Har man brutit ett enda av Guds 613 stycken bud så kommer skynket. Skynket gör att du kommer att tillbringa evigheten utanför Guds rike. Jesus rev itu skynket på korset. Skynket heter Förlåten och var och en som tror på honom får FÖRLÅTetse för sina synder och kommer att kunna se ljuset.

Detta kan aldrig en död religion ge dig.

President Bush har tagit emot Jesus Kristus och därigenom vinnit evigt liv och fått FÖRLÅTelse för sina synder. Då är det normala att Gud ger honom tilltal och umgås med honom. Det är helt normalt och jag kan aldrig till hundra procent lita på en människa som inte har Guds ljus.

Gud talar till mig varje dag. Det är helt normalt för oss som tror.

Anonym sa...

Jag fattar inte ens hur man kan överleva utan Gud? Hur tar man sig igenom en dag i ett sådant mörker?...

Jag tror inte på någon gud av nån sort men jag lever ett normalt och bra liv...hur kan det komma sig att jag inte upplever detta "mörker" som du säger?

Jag ser inte ner på de som är religösa men blir stött när dom tror att de är bättre än andra bara för att dom är just har sin religion som är bäst...

Winther sa...

Du frågar hur det kommer sig att du inte ser mörkret, och svaret är att du inte ser skogen för alla träd. Här är några verser om mörker:

29. Ja, du, Herre, är min lampa. Ty Herren gör mitt mörker ljust.(2Sam 22:29)

13. Han fångar de visa i deras klokskap och låter de illfundiga förhasta sig i sina rådslag:

14. mitt på dagen råkar de ut för mörker och famlar mitt i ljuset, liksom om det var natt.(Job5)

18. De rättfärdigas stig är lik gryningens ljus, som växer i klarhet, till dess dagen når sin höjd,

19. men de ogudaktigas väg är som tjocka mörkret: de märker inte det som skall vålla deras fall.(Ord4)

Winther sa...

Jag tror definitivt inte att jag är bättre än andra. Tvärtom jag är medveten om min synd och att jag behöver nåd från Gud. Men jag har ett ljus och jag ser ett stup som inte du ser.

Men för mig är det omöjligt att vara kristen och se andra människor åka i full fart på väg mot stupet utan att jag varnar dem.

Det är äkta kärlek, att hjälpa sina medmänniskor.

Johan sa...

David - du säger att du inte tror att du är bättre än andra, men det är det som varje annat av dina inlägg ger uttryck för, dvs du har hybris och saknar ödmjukhet överhuvud taget, och är säker på att du har nått dit andra inte har nått. Således begår du den största synden av dem alla, att sätta dig själv på en piedestal och se ner på oss andra. Du tror du ser ljuset, men det är antagligen skärselden du ser glimtar av. Du säger att du vill hjälpa människor att inte falla utför stupet, men hur kan en människa som redan fallit så långt ner man kan falla hjälpa en annan. Du inser inte själv det jag säger till dig nu, men tids nog hoppas jag att du gör det. Fast kanske ändå inte, eftersom för att inse detta måste man ha någorlunda självinsikt och självdistans och det har du nog inte. Du är antagligen lika intelligensbefriad och hjärtbefriad som G W Bush (oj, nu trampade jag visst dig på tån då jag kritiserar din hjälte). Eller så är du sjuk (psykolog skulle kanske hjälpa) eller rent av dj.....n själv. Apropå kommunist- och nazistdiktaturer vill jag bara säga att de gjort lika stor skada, orsakat lika stor död, krig och elände, men den grupp människor som orsakat allra störst elände i form av krig, död och våld genom all mänsklig historia är faktiskt kristna grupperingar, och det har fortsatt till våra dagar. Läs på om ni inte tror mig. Tack för ordet.

Winther sa...

Tack för din kommentar Johan. Jag förstår inte riktigt hur du menar. Kan du förtydliga dig?

Johan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Winther sa...

Du behöver inte bli så arg Johan. Du kommer mycket längre med argumentation än med ilska.

Ta och sätt dig ned och lugna ner dig lite så skriver du din kommentar sedan när du är lugn och fin.

Johan sa...

Jag var inte ett dugg arg, men ändå tog du bort min kommentar. Är du rädd för någonting? Jag bara lugnt konstaterade följande (i det inlägg som censurerades): "Du förstår inte - då har du alltså problem med förståndet, precis som jag trodde". Det var inget annat än ett psykologiskt konstaterande. Du behöver hjälp, och en psykolog kan faktiskt hjälpa dig. Det är av medmänsklighet jag säger detta.

Winther sa...

I Det gamla kommunistsovjet försökte man bota religiösa människor med tvång och psykiatri.

Det gick inte.

Psykiatri är till för människor som mår dåligt och inte till för att hjärntvätta människor som är friska.

Johan sa...

För det första - så pratade jag om psykologi och inte psykiatri, vilket är olika saker.

För det andra - så är jag allt annat än kommunist. Allt dogmatiskt tänkande är för mig lika förkastligt, vare sig det handlar om politik, religion (vilket är de mest dogmatiska disciplinerna som finns), eller filosofi, vetenskap, konst, i vardagslivet etc.

För det tredje - jag är absolut inte motståndare till religiösa människor och deras sätt att leva och finna sin frid på. Jag är själv en andligt verksam människa (dock inte religiös eftersom jag likställer det vid dogmatik). Det jag vänder mig emot i ditt fall, och orsaken till att jag föreslår psykologhjälp är just ditt sätt att vara dagens farisé (att sila mygg och svälja kameler), ditt sätt att sätta dig själv på dina höga hästar, och tro att du funnit rätt kristen väg bara för att du kan en massa bibelcitat. Du är den som inte ser skogen för alla träden, du är den som kommit in på fel väg, eftersom ditt hjärta är tomt. Det är tydligt och uppenbart, eftersom du dömer andra hela tiden. Dina egna bibelcitat slår tillbaks på dig själv. Även om dessa citat skulle stämma så är det ju inget som säger att du nått dit du tror du har nått. Det finns inget uppenbart samband med alla citat du slänger ur dig och innehållet i ditt hjärta. För mig och många andra är det tydligt att du har ett kärlekslöst hjärta, och det är väl ändå det som är viktigast. Därför gav jag dig rådet att gå och prata med nån om din barndom, eller vad det nu är som gått snett i ditt liv.

Winther sa...

Tack för din kommentar Johan,

Om du vill diskutera psykologi så ska du veta att jag inte erkänner den formen av vetenskap eftersom den inte är grundad på empiri. Kasualiteten är inte valid i klassisk psykologi.

Den moderna kognitiva psykologin med beteendeterapi är dock ett undantag från min misstro.

Det största värdet av psykologi är för mig att den kan sätta upp en terminologi för beteenden och företeelser inom det psykologiska området.

Det finnes en mycket viktig grundsten i denna terminologi som jag tycker du ska slå upp. Termen jag tänker på är projektion.