måndag 15 oktober 2007

Det går utför...

Förskolebarnen får inte besöka julkrubban för att inte påverkas religiöst, och på andra platser får man inte fira skolavlutningen i kyrkan eller sjunga nationalsången. Var är vi på väg?


källa: Dagen.se Dödshot efter stoppade kyrkobesök
svd.se

http://apg29.com/blogg.php?blogid=1

4 kommentarer:

Knute sa...

På grund av islam har folk fått avsmak för religion. Inte konstigt att det blivit inne att vara ateist. Så spolas barnet, dvs kristendomen, ut med badvattnet. Men det är stor skillnad på islam och kristendom.

Varför växte demokratin fram just i Europa?

Jesus gjorde avkall på all politisk makt och banade därför vägen för vårt sekulariserade och demokratiska samhälle.

Vi vet inte, vad som kommer i stället, om vi aktivt bryter ner den kristendom, som har gödslat jorden för den sekulära demokrati som faktiskt existerar.

Det kan hända att tomrummet fylls av en större irrationalitet.

Tomrummet fylls av ideologier som blandar politik och religion, där ledarna får jättestatyer och dyrkas som gudar och balsameras, som i Sovjetunionen. Eller mer aktuellt, den nazipåverkade islam. Ett sådant Europa vill vi väl inte ha?

🐰 sa...

Att skolan inte längre får tvinga barnen att göra dessa saker betyder inte att barnen inte längre får göra dessa saker. Vad är det egentligen med alla dessa människor som tror att avsaknad av tvång är detsamma som förbud‽

Uffe sa...

Kan någon namnge en skola som någon gång under de senaste 10 åren har förbjudit den svenska nationalsången. Jag skulle vilja ha minst 10 exempel för att detta på något sätt skulle kunna uppfattas som ett svenskt problem.

Knut:
Den västerländska demokratins vagga uppstod ca. 1500 år efter att tankarna börjat utvecklas i mellanöstern.

JemyM sa...

Uhm. Jesuskrubban ÄR religiös... Jesus är ju kristendomens profet om du inte visste det. Samme profet som kallade en icke-judisk kvinna för "hund" och yrkade på att barn som smädar sin far och sin mor skall dö.