fredag 6 juni 2008

Jesus censureras av DN

Pinsamt av DN att skriva om hur Kina censurerar sina skribenter. DN har i dagarna utelåst en kristen bloggare från sina blogglänkar. Bloggen ifråga är http://apg29.com/ en av de mest respektabla bloggforumen på hela den svenska delen av Internet.

DN har dessutom censurerat guldpennans pristagare Li Changqings tal.

Otroligt generande av DN som ofta skriver om yttrandefrihet. Jag vore stolt om DN kunde censurera mig med. Jag vill verkligen inte vara mainstream och medelmåttlig. Ska bli intressant att se om DN slutar länka till mig - Jag fokuserar också på Jesus!

Källa:
Dagen: Li Changqing tackade Jesus
Aftonbladet: Journalisten Li Changqing nekas utresa,
Ett slag för tryckfrihet
Artiklar i DN (De engelska verkar dock inte vara censurerade av DN): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 75 kommentarer:

Tor Billgren sa...

Men han talar ju visst om Gud i talet! Varför har de inte "censurerat" ALLT om Gud? Dessutom utger sig DN inte för att publicera hela talet, eftersom texten innehåller en ellips (...). "En av de mest respektabla bloggforumet" vilseleder således sina läsare?

Winther sa...

Hej Tor,

det var länge sedan. Har du varit bortrest lr nåt?

Vad menar du med att apg29 skulle vilseleda sina läsare?

Tor Billgren sa...

Har både varit bortrest och upptagen :-)

Apg29 hävdar att DN påstod att de publicerade hela talet. Jag menar att det är tydligt att DN inte alls påstår detta, eftersom de i texten markerar utelämnad text med en s.k. ellips "(...)".

Winther sa...

Jag tror snarare det var Dagen.se som gjorde det påståendet.

"I talet tog han också upp att han sedan 16 år kallar sig kristen, och vilken hjälp det har varit för honom. Han berättade om sin fru och hur hon med hjälp av Jesus kunnat förlåta dem som förtalat och förödmjukat henne. I svensk media presenterades den här delen av tacktalet bara sparsamt. Dagens Nyheter hade helt uteslutit den del av talet där han beskriver hur hans kristna tro påverkat hans liv. Detta trots att tidningen anger att talet redovisats i sin helhet."

Saxat från Dagen.se.

Tor Billgren sa...

OK, men Apg återger det också på sin blogg. Nåväl.