fredag 16 maj 2008

Todd Bentley talar Guds ord

"Ty den som Gud har sänt, han talar Guds ord", och det är precis det Todd Bentley gör. Självklart kristiserar världens ande när människor blir helade och döda reser sig upp. Jag säger inte att enstaka av dessa tecken är beviset på att profetrörelsen är från Gud. Även djävulen kan göra under. Men när det sker i så stor omfattning som det gör idag och människor blir frälsta och börjar söka Gud då är det god frukt.

För några år sedan besökte jag Kanada och profetrörelsen. Jag gick några seminarier på The School of the prophets. Guds Ande verkade starkt över den skolan. Under, mirakler och givetvis profetior undervisades. De var mycket noga med att följa Bibeln och exempelvis prövades alla profetior för att de inte skulle komma fel. Profetväckelsen är en fortsättning på Vineyardväckelsen, vilken även startade i Kanada i Toronto Airport Church. När jag var i Toronto hade väckelsen där avklingat något men fortsätter idag starkt via profetväckelsen.

Läs mer på apg29.com där du även kan se filmer från väckelsen

Relaterat:Mirakler ifrågasätts

3 kommentarer:

Anonym sa...

O detta försvarar du oxå som Guds verk?
http://www.youtube.com/watch?v=_K8XjObzfXM

Winther sa...

Vilken härlig länk Dan Ceder. Tack för den. Herrens vägar äro verkligen outgrundliga.

Visst kan jag hålla med om att Todd Bentley är kontroversiell. Han kommer från en mycket karismatisk del av profetväckelsen med många inslag från Kanada, och dess Torontoväckelse.

Men jag är inte rätt man att säga att detta inte är från Gud.

När det gäller väckelser så finns det en expert som heter Ulf Ekman. Han är i sig kontroversiell men kolla in vad han säger om väckelser här:
Att bedöma en väckelse

Anonym sa...

Hej.

På Kyrkforum.se finns det en del att säga om Todd Bentley på följande tråd som är mycket intressant(både för och emot): http://www.kyrkforum.se/allmaent/371-todd-bentley-sann-eller-falsk-profet.html