söndag 11 maj 2008

Idiotisk undersökning


Se, barn är en Herrens gåva, livsfrukt en lön.(Ps127:3)

I Sverige finns massor av åldringar som aldrig får några besök och som missgynnas då de inte har några barn som tillvaratar deras rättigheter. Livet utan barn är för dessa människor torrt och tråkigt.

Fråga vilken normal förälder som helst om de heller skulle vilja bli av med sina barn. Jag skulle tro att de flesta är som jag som älskar sina barn och aldrig skulle vilja att de försvann.

Jag tänker ofta steget längre när jag frågar mig om jag skulle vilja ha fler barn. Jag tänker mig tio år fram i tiden och antar att jag har fått ett barn som är i tioårsåldern. Detta barn känner jag ju inte och har inga känslor för utan jag är likgiltig inför detta fiktiva barn.
children

Men så tänker jag på hur jag kännar för de barn jag har idag. De är ju helt underbara och jag älskar dem och vill dem allt väl. Jag vill umgås med dem, busa med dem, mysa, stoja, semestra, äta goda måltider med dem, uppleva nya platser, lära dem saker och ge dem en framtid.

Det är underbart roligt att ha barn. Inte jobbigt som man ibland får höra. Det jobbiga är tillfälligt men glädjen med barn är bestående.

När jag tänker på allt detta så vill jag ha fler barn. Den fiktiva tioåring som jag idag är likgiltig för kommer jag att älska och känna likadant för som jag idag känner för mina reella barn. Varför ska jag avsäga mig den glädjen? Nej, jag vill ha fler barn. Så många jag någonsin kan få. Barn ger glädje. lycka och en mening med livet. Barn är en välsignelse. Jag vill vara välsignad. Jag vill gärna ha fler barn.

Aftonbladet redovisar en idiotisk undersökning som jag överhuvudtaget tror är helt feltolkad. De påstår att människor är lyckligare utan barn. Den slutsatsen är fel. Det vet jag.

Barn betyder tusen gånger mer än en god ekonomi, fina kläder eller annat materiellt.

Källa: Aftonbladet Recept för lycka - skaffa inga barn

14 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar vara en intressant person.

Undersökningen är idiotisk. Du "vet" att slutsatsen är fel. Du tror att den är feltolkad.

Det låter snarare som att du blandar ihop dina subjektiva åsikter och erfarenheter gentemot vad en statistisk undersökning kommer fram till.

Anonym sa...

Ursäkta, men du är dum i huvudet. Barn är inte tecken på lycka eller framgång. Barn är något som hindrar personlig utveckling och framgång.

BARN SKULLE FÖRBJUDAS

Winther sa...

Nåja, låt gå att jag är subjektiv. Men jag har rätt i alla fall. Jag har inte utgivit mig för att vara objektiv.

Objektivt har jag utan att kunna namnge några källor läst massor med forskning som visar att människor med barn mår fysiskt bättre, är lyckligare och lever längre.

Anonym sa...

Här redovisar Daniel Gilbert källor och förklarar varför så många tror att barn gör dem lyckligare än alternativet, när det inte är sant:
http://www.randomhouse.com/kvpa/gilbert/blog/200606.html

Jag antar att du inte kommer att redovisa dina källor utan bara fortsätta anta att du har rätt. Världen är inte intresserad av sanningen.

Winther sa...

Mina barn innebär inte att jag har färre problem, jag har fler att brottas med. Men jag är tusen gånger lyckligare med barn än utan.

Är det något som ger personlig utveckling och gör att du lär känna dig själv så är det barn. Föräldrar tar mer ansvar och initiativ. Forskning visar att åtminstone män med barn tjänar mer pengar än män utan barn.


Har du träffat en förälder någon gång? Som säljare vet jag att en isbrytare är att börja tala om min kunds barn. De formligen lyser upp. Kärleken lyser ur deras ögon. De brukar bokstavligen öppna plånboken och visa bilder på sina knoddar.

De är beredda att betala stora belopp för att säkra telningarnas framtid och välmående. Det har kärlek och kärlek mår vi bra av.

Anonym sa...

Lycka är något individuellt. Du blir lycklig av att ha barn, det betvivlar jag inte, men det finns också personer (där jag själv är en) som inte längtar efter barn och som anser att jag är lyckligare utan.
Detta är individuellt och jag har ingen aning om vad undersökningen egentligen säger eller hur AB tolkat den, men den visar säkerligen iallafall att många människor är minst lika lyckliga UTAN barn.

Winther sa...

Jag är jätteförvånad över att människor reagerar så över detta ämne. Jag har fått mindre reaktioner när jag påstår att homosexuealitet är synd.

Vad är det som reser sig inom människor när det gäller barnfrågan? De vill förmodligen inte ta ansvar? De tror kanske att det är jobbigt att ha barn? De kanske försöker rättfärdiga en abort? De kanske helt enkelt bara är egoister.

Anonym sa...

Barn är också praktiska om det blir sämre tider och svält i Sverige. Då kan man panera dem, smaksätta med lite timjan och svartpeppar, och servera dem med en kryddig tomatsalsa.

Anonym sa...

"De kanske helt enkelt bara är egoister."


Ursäkta, men i en värld där många barn är föräldralösa finns det ingen handling som är så egoistisk som att skaffa sig biologiska barn.

Jag säger inte att det är moraliskt fel, det är helt upp till var och en att avgöra. Jag är själv på väg att skaffa mig barn (dock skedde beslutet efter lång tvekan - helst hade jag nog velat adoptera, men min fru ville inte missa graviditeten).

Så jag dömer ingen som vill skaffa barn. Men kom bara inte och säg att det inte är egoism. Föräldern vill ha någon att älska och att älskas av och någon som är ens avbild. Därför skapar vi nya barn istället för att ta hand om dem som redan finns. Ren och skär egennytta.

Winther sa...

Ok "snart pappa" jag ger mig. Du har rätt. Grattis förresten! :)

Anonym sa...

Ett litet tips bara! Skrev ett svar på din kommentar här:

http://tobiaslinduist.blogg.se/1210549423_barn.html

Anonym sa...

Verkligen idiotisk undersökning. Klart att amerikanska föräldrar känner sig stressade under blöjåren då de kanske har 3 veckors barnledighet i jämförelse med ofta 1,5 år hos oss. Det går inte att jämföra. Svenska föräldrar kan njuta av sina barn på ett helt annat sätt.

Anonym sa...

Det verkar som att folk som vill ha barn har mindre förståelse för de som inte vill än tvärtom.. Varför måste ni barnälskare propagera så mycket? Verkar som ni tycker att vi andra är ett hot av någon underlig anledning.

Winther sa...

Jag ville verkligen inte har barn. Karriärförstörare. Bajs. Oro. Skrik. Pissbjöjor. Oordning. Ofrihet och krångel osv.

Men jag fick barn, och det finns inte något bättre i världen än mina barn. De är en ständig glädjekälla och var det jag saknade i livet.

Jag blir därför upprörd av barnhatarna eftersom jag själv blivit bedragen av argumenten ovan. Alla är sanna men kärleken och glädjen till mina barn överväger dem tusentfalt.

Det finns nämligen en sak jag ångrar när det gäller mina barn: Om jag förstått bättre så hade jag skaffat barn mycket tidigare i livet. Men jag blev lurad att inte göra det. Mina barn ger verklig tillfredsställelse i livet och är en ovärderlig Guds gåva.