söndag 31 maj 2009

Jesus helade min gräsklippare

Jag har en vän, Micke som för några år sedan jämt körde omkring i skrotbilar, hade en tv som levde på övertid och en video vars utgångsdatum hade passerat för evigheter sedan.

Förbön för dig
Jesus Prayer
Request

Så fort hans prylar pajade, vilket de gjorde en gång i veckan ungefär, så lade han händerna på dem, bad och de blev hela!

För Micke var det helt naturligt att leva i det övernaturliga, även i vardagen. Igår skar min gräsklippare ihop fullständigt. Mycket irriterande utgift eftersom jag nyss lade ut 3000 på rörmokarn för en termoventil på pannan och sotarn jagar mig i hasorna för att få göra en brandskyddskontroll.

Jag klippte hur som helst gräsmattan i godan ro när plötsligt gräsklipparkräket började skrika som en galning, det rök om den och sedan hoppade den upp i luften och nöp till rejält men en smäll. Eller så var det jag som hoppade till av smällen.

I min ljuva ungdom brukade mina polare och jag roa oss med att köra sönder bilar så det var inte första gången jag hörde en motor skära ihop.

Den stackars klipparen hade gjort sitt. Olja rann ur motorn ut på gräsmattan och dragsnöret gick inte att rucka.

Nu blev jag arg och gick och satte mig i solen och tyckte synd om min svidande plånbok. Jag måtte ha haft en förskräcklig uppsyn, eftersom min kära hustru kom fram till mig och sa att det inte var hela världen att gräsklipparen pajat. Glad i hågen gick hon och kollade upp vad en ny klippare skulle kosta och med förhoppning om att få gå ut på en shoppingrunda. På tio minuter så kollade hon upp den bästa klipparen och laddade för att gå ut och shoppa. Hon är proffs på att shoppa nämligen.

Nu satt jag där i solen och funderade på min kompis Micke. Han bad ju jämt för sina trasiga prylar. Och jag anser mig ha den Helige Ande jag med så jag gick fram till gräsklipparen, näpste satans makt över den och sade till den; "GÅ IGÅNG I JESU NAMN!"

Jag ryckte ett par gånger i startsnöret och vips funkade den.

Nu tycker du säkert jag var dum. Jag borde ju ha bett för värlsfred eller en miljon kronor. Men jag tror Gud verkar i både stort och smått. Och man måste ju börja någonstans och då är det ungefär som med en tyngdlyftare. Denne måste börja med små vikter innan han kan ge sig på de stora. Be för småsaker du med då räcker det ju med liten tro. :o)

"På varje seger följer en attack", brukar en känd predikant säga och så var det här med. När jag glad i hågen berättade om gräsklipparen för min kära hustru reagerade hon oväntat som fruntimmer brukar göra. Istället för att berömma mig och prisa Gud för undret så blev hon sur. Det där med gräsklipparen var väl inget att vara glad för när hon nu missade sin shoppingrunda.

4 kommentarer:

heartoflove och immanuel sa...

Underbart! Tack! Så härligt att höra att Herren gör såna under!

"Ha en välsignad dag"

/Deborah

Gargravarr sa...

Skönt att Jesus prioriterar din gräsklippare före, säg Afrika? Svältande barn i Asien? Förtryckta kvinnor i Afghanistan? Kärnvapenkrig? Miljöproblem?

Winther sa...

Jag tror inte Jesus behöver prioritera eftersom han kan vara på flera platser samtidigt.

Gargravarr sa...

Han verkar ju inte föredra riktigt alla jordens hörn....

Hänvisar till kommentaren under "Jesus var en förebild för oss alla"