lördag 20 april 2013

Betalväggen döden för tidningen Dagen.se

Här nedan är en bild på döden för nättidningen Dagen. Dagen har tagit till desperata åtgärder för att få in intäkter istället för att skära på utgifterna och har därför lagt in en betalspärr eller en så kallad betalvägg som gör att läsarna måste betala för att få läsa artiklar på nätet.

När jag kommer in på Dagen.se så tröttnar jag ganska snart på att klicka på artiklarna. Det blir en ständig besvikelse när Pärleporten dyker upp och jag hindras från att läsa artikeln. Jag skulle kunna läsa den om jag snabbt trycker på Escape-knappen efter att jag klickat på artikeln men det känns som om en stöld och därför avstår jag.

Dock tillåter dagen.se att man tittar på fem artiklar per månad gratis. Ett annat sätt är att söka artikelrubriken på Google och där direkt läsa den i Googles cache, och då hittar man ofta utförligare artiklar på andra tidningar.

När det gäller tidningen dagen är detta också ett klart etiskt brott då tidningen ska kunna nå ut till de ofrälsta men nu kan inte ens många redan frälsta läsa tidningen.

När Times införde en liknande spärr så förlorade de 1 miljon läsare.

Källa:
http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article2597478.ece



1 kommentar:

Anonym sa...

Tidningen Dagen är det en tidning för den religiösa eliten?