fredag 25 december 2009

Tomtar på loftet tillåtet?

Varför har SVT tagit bort Julbönen som brukar vara kl 17 på Juldagen? Jag saknar den. Att vara ateist är inget konstigt längre (i Sverige, utomlands kan ateister ses som ogudaktiga). Men att tro på tomten är också ok. Att tro på Jesus är lite konstigt. Att tro på att Gud skapade människorna och inte evolutionen är inte tillåtet.

---------------
Vi ber
för dig

---------------


Men kan jag inte få tro på det om jag vill? Jag tror att det var fullt möjligt att dinosaurier och människor vandrade på jorden samtidigt. Jag har haft en lång kamp för att överge evolutionsläran - och jag vill inte tro på den längre. Kan jag inte få det?

Relaterat
Apg 29: Dåren säger att Gud inte finns
AF: Stoppa reklamen för kristendomen, SVT

10 kommentarer:

Gargravarr sa...

Tillbaka från skidbacken, och tomte-föraktet finns kvar? :)

Du får, för all del tro på det du vill. Problemet jag har med din blogg är ju att du inte riktigt accepterar att andra tror på andra saker? Men evolutionen finns ju omkring oss i vardagen, överallt. Om än i miniatyr, så finns den där. Sedan vem/vad som ligger bakom låter jag vara osagt. Men att helt ignorera evolutionen som ständigt sker är väl inte trångsynt och förlegat?

Precis som bibeln? Vad anser du som troende om FK 14:34-35? Hur skall det tolkas? Eftersom du ofta är svart eller vit i dina argument. Ska FK 14:34-35 ignoreras? Eller följas?

Winther sa...

Jag får be om ursäkt men jag vet inte vad FK står för?

Andreas sa...

Skriv nånting nångång gubbe.

Winther sa...

Ok, men jag undrar fortfarande vad FK står för... :(

Andreas sa...

Ja, jag vart också intresserad av det (FK) när jag läste den frågan, vet inte vad det är riktigt, känner inte igen den förkortningen. (Jag är inte denne "Gargravarr" bara så du vet).

Funderade lite på det förut (förkortningen FK), man skulle ju kunna tänka sig i NT "Första Korintierbrevet"? Eller i GT "Första Konungaboken", eller kanske "Första Krönikeboken"? Alla de finns ju med i Bibeln som du vet. Har inte orkat slå upp nåt dock.

Detta vart sent, men det var så intressant.

Andreas sa...

Eller Försäkringskassan, FK, vad anser troende om den? He he.

Winther sa...

Hehe, ja så kan det vara. ;) Jag ska försöka kolla när jag får tid.

Andreas sa...

Nu har jag kollat lite. Misstänker att det handlar om Första Korinthierbrevet i NT. Närmare bestämt det där med att kvinnor ska tiga i församlingen.

Personligen så anser jag ju att Winther ska tiga i församlingen, men eftersom han babblar så mycket så får jag aldrig tillfälle att säga detta till honom (he he).

Winther sa...

Tack Andreas, men om jag tiger så "ska stenarna ropa!" :)

Jag tror det skriftstället handlar om hustrur och inte kvinnor i allmänhet. (Ordet är detsamma för hustru och kvinna på grekiskans grundtext.) Dvs en hustru ska inte unvervisa sin man inför församlingen.

Det är skrivet för att inte han ska tappa ansiktet. Idag är det nog inte någon svensk man som skulle tappa ansiktet om han blev undervisad av en kvinna så jag tror kvinnor idag kan predika.

yarinquast sa...

What does slot gambling mean in 2021? - DrmCD
Slot gambling is 공주 출장마사지 a form of gambling in which participants are 부천 출장샵 given a chance to place 구리 출장마사지 bets 용인 출장안마 in real money 충주 출장마사지 and they win huge amounts of money. This