fredag 7 mars 2008

Åke Green vs. Tor Billgren & kommentarer

Tor Billgren har flera gånger bett mig bemöta det han anser vara lögner från Åke Greens sida. Jag är egentligen inte rätt person att tolka Åke Green. Åke Green är en mycket mera bibelkunnig person än vad jag är. Åke Green är dessutom mer överlåten och är ett fullblodsproffs på att predika. Jag är inte ens i närheten av den kunskap och vishet han besitter. Men jag ska i alla fall reflektera över vad Tor Billgren, rödmarkerat, säger om Åke Greens predikan;

- Han säger att AIDS har uppkommit på grund av homosexualitet. Det är lögn. HIV kan smittas genom samlag, men kan inte ALSTRAS av homosexuella samlag.
Åke Green säger inget sådant som ALSTRAS. Däremot säger han att aids spridits genom homosexuella handlingar. Utan homosexuella handlingar hade aids som epidemi inte existerat. Förbudet i Bibeln är alltså till för att skydda oss. Om vi lyssnat på Guds ord hade aids och hiv inte existerat.

- Han ger vid handen att AIDS kommer att spridas i större utsträckning i och med partnerskapslagstifningen. Det är lögn. Hur kan en lag som reglerar tvåsamma parrelationer medföra en ökning av en sjukdom som sprider sig genom partnerbyten och sexuellt risktagande?
Aids har huvudsakligen spridits via homosexuella handlingar och ger vi dessa handlingar ytterligare legitimitet kommer sjukdomsspridningen att öka inte minska. Att Åke Green hade rätt här är idag glasklart. Hiv-fallen ökar idag i hela Sverige.

- Han säger att "Varken i djur- eller växtriket förekommer några abnormiteter", och syftar med den formuleringen på homosexella handlingar. Det är lögn. Homosexuella handlingar är väldokumenterade inom många djurarter. Dessutom förekommer det gott om andra typer av abnormiteter inom djurriket, såsom incest, kannibalism, sadism, utstötning av svaga och sjuka med mera.
Tor Billgren kallar här själv homosexualitet för en abnormitet. Det Tor syftar på tror jag är exempelvis att hanhundar visar dominans mot andra hanhundar genom sexuellt beteende. Men det är inte alls samma sak som att bryta mot Guds bud, vilket pastor Green syftar på.

- "Här läser vi för första gången om homosexuella män", säger han om berättelsen om Sodom och Gomorra. På vilket sätt är den berättelsen representativ för homosexuellt beteende?
Det handlade om män som inte ville ligga med kvinnor utan med män. Det är klart representativt för den homosexuella abnormiteten.

- Han för in resonemang om övergrepp på djur och barn. Vad har det i en predikan om homosexualitet att göra?
Det är andra exempel på sexuella abnormiteter. Dessa har samma ursprung och är viljemässiga enligt Bibeln. Det går alltså att välja vilken sexualitet man har.

- Han säger att pedofiler börjar sin syndakarriär som homosexuella.
Jag kan inte se att Åke Green har sagt detta. Däremot säger Åke Green att, "Alla homosexuella är inte pedofiler eller perversa. Men man öppnar ändå porten till förbjudna områden och låter Synden få fäste i tankelivet. Och den som är pedofil idag börjar inte som sådan. "


---------------
Placera
sparandet
rätt.
indexfond
nu

---------------
Ingen är alltså född pedofil utan man väljer att bli det genom att tänka på barn på ett felaktigt sätt. Tankarna leder till handlingar exempelvis samlandet av barnpornografi och fantasier som i sin tur kan leda till andra värre handlingar.

- Han säger att homosexualitet till varje pris är något man väljer själv, bara för att det blir lättare för honom själv att förstå fenomenet. Det är fegt, lögnaktigt och gränslöst respektlöst mot alla de som upptäcker att de inte dras till det motsatta könet, och drabbas av skamkänslor och ångest på grund av detta. All skuld läggs på dem.
Han redovisar bara Bibelns syn på det hela. Bibelns syn är att sexualitet är något man själv väljer. Tusentals människor kan vittna om att när de praktiserat det som Bibeln säger så har de kunna bli av med en oönskad sexuell läggning.

Åke Green älskar homosexuella och har absolut inte haft för avsikt att kränka dem. Han vill hjälpa dem till ett bättre liv.

Källa:
Åke Greens predikan
Antigayretorik

8 kommentarer:

Tor Billgren sa...

Hej, vad trevligt att du har svarat. Jag återkommer efter sabbaten.

Winther sa...

Hej Tor
ojoj, sitt nu inte hela helgen och samla krut. Du firar ju inte sabbat! Shoot man shoot! ;-)

Anonym sa...

Jag såg att Åke Gren bar glasögon? Är han närsynt? I sådanfall kanske han ska hålla sej borta från kyrkan?

Tredje Moseboken 21:20?

Winther sa...

Gargarvarr,
Ja, du har rätt. Jag citerar vers 21:

Av prästen Arons avkomlingar skall ingen som har något lyte gå fram för att frambära Herrens eldsoffer. Han har ett lyte, han skall inte gå fram för att bära fram sin Guds spis.

Idag är det ännu hårdare. Igen behöver mer bära fram något offer till altaret eftersom det största offret en gång för alla är gjort.

Namnet på det offret är Jesus Guds son.

Tor Billgren sa...

Hej David, tack för att du svarade.

1. Åke Green säger visst att aids har alstrats av homosexualitet: ”Nu inte alla aids-smittade homosexuella, men det [aids] har uppstått på grund av detta [homosexualitet] en gång i tiden.”

2. Du säger att ”utan homosexuella handlingar hade aids som epidemi aldrig existerat”. Det är inte sant. Aidskatastrofen i Afrika grundar sig främst på blodtranfusioner och heterosexuella kontakter.

3. Dessutom är det viktigt att understryka att begreppet ”homosexuella handlingar” även omfattar sexuella handlingar mellan kvinnor. Risken att smittas av hiv genom heterosexuella handlingar är oerhört mycket större jämfört med lesbiska handlingar. Ur hivperspektiv således ”lesbisk livsstil” vara betydligt säkrare än ”heterosexuell livsstil”

4. Men, som du vet, är det inte ”det homosexuella” i handlingen som överför viruset. Utan det riskfyllda i handlingen, dvs att den utförs utan kondom. Viruset tar inte hänsyn till om det är en heterosexuell eller homosexeull handling.

5. Du beklagar att partnerskapet ger homosexuella handlingar legitimitet. Själv tror jag att det är mycket farligare om homosexuella kontakter måste ske i hemlighet och anonymitet, som blir alternativet om homosexuella handlingar skambeläggs eller förbjuds. Att spåra och kartlägga smittvägar i ett sådant klimat är omöjligt. Därför är det viktigt med öppenhet. Återigen: Det är inte ”den homosexuella handlingen” som överför hiv, utan oskyddat sex. Även heterosexuellt. Hiv ökar i alla grupper.

6. Jag använde självfallet begreppet ”abnormitet” för att Åke Green gjorde det i sammanhanget (det utgår jag från att du visste, men inte kunde låta bli att märka ord. Vilket är högst mänskligt…). Åke Green säger tydligt att det inte förekommer ”abnormiteter” (= homosexuella handlingar) i djurriket. Du intygar själv att det finns sådant beteende mellan hanhundar, och intygar följaktligen att Åke Green har fel i sin predikan. (Genom länken finns fler hänvisningar som styrker detta http://antigayretorik.blogspot.com/2006/10/mot-naturens-ordning.html) Du skriver något om att ”abnormitet” i sammanhanget skulle avse ”att bryta mot Guds ord”, men det är uppenbarligen inte vad Green syftar på i sammanhanget med jämförelsen med djurriket. Syftet är att peka på att det som sker i naturen är "naturligt", och att det som gäller i naturen även borde gälla för människan.

7. I berättelsen om Sodom och Gomorra läser vi om en hel stads män, som vill gruppvåldta några änglar. Scenariot är så oerhört krystat, att varje kritisk läsare borde inse att det måste handla om något annat. ALLA män i en stad kan inte vara homosexuella. Och om de verkligen skulle vara det: Vad är deras synd? Att de var homosexuella? Eller att de ville gruppvåldta (och följdaktligen mörda) änglarna?

8. ”Det går alltså att välja vilken sexualitet man har,” skriver du. Hur gick det till när du valde att bli heterosexuell?

9. Åke Green skriver att den som är pedofil idag inte börjar som sådan. Att homosexualiteten är dörröppnaren till de förbjudna områdena. Den logiska slultsatsen av detta blir, som jag skrev, att pedofiler börjar sin syndakarriär som homosexuella. Jag kan inte tolka det han säger på annat sätt.

10. Självklart var Åke Greens syfte att kränka homosexuella. Han kallade homosexualitet för ”djup cancrsvulst på samhällskroppen”. På vilket sätt skulle det inte vara kränkande? Är det inte kränkande mot kristna att säga ”kristendomen är en styggelse, en sprängfylld varböld på samhällskroppen?” Så hade i alla fall jag formulerat mig om jag hade velat kränka, förolämpa och såra kristna. Fast det vill jag inte.

Winther sa...

1. Åke gren ljuger inte. Åke Gren säger:
"Vi ser följderna redan av det här. Vi ser det genom aids som sprider sig. Nu är inte alla aids-smittade
homosexuella, men det har uppstått p.g.a. detta en gång i tiden."

Vad jag kan se så syftar Åke Gren på spridningen av AIDS, men tittar man på det hela genom andliga ögon
så visst kan du Tor ha rätt. AIDS Skulle då inte finnas utan homosexuella handlingar som ett "Guds straff för synden". Ser man det genom sådana religiösa glasögon så är det ju fullt möjligt att HIV har alstrats genom homosexuella handlingar enligt exempelvis 5:e Mosebok 28*.

2. Tor säger att det inte är homosexuella handlingar som sprider hiv i Afrika. Det är hursomhelst otukt som sprider hiv.*

3. Hårklyverier ägnar sig Tor åt när han säger att homosexuella handlingar mellan lesbiska inte sprider hiv. Men det gör ju inte alla homosexuella handlingar mellan män heller. Men jag måste ge Tor en halv poäng här; det är ju otukten oavsett sexualitet som sprider sjukdomar.*

4. Ja, Tor du har rätt i att det inte spelar någon roll om det är homosexuella eller heterosexuella som gör handlingen. Men eftersom det är ett val att göra homosexuella handlingar borde de inte uppmuntras

överhuvudtaget. Otukt är ett riskbeteende både för hetero- och homosexuella.

5. Jag är heteronormativ och tycker helt enkelt att den normen ska uppmuntras då den är säkrast. Detta
eftersom jag anser att man själv kan välja sin sexuella läggning.

6. Jag får be om ursäkt att jag lade ordet abnormitet i din mun, Tor. Men faktum kvarstår att Åke Green inte ljugit. Om han inte känt till att det förekommer abnormiteter i djurriket - Kan du då fortfarande kalla honom lögnare i detta fall?

7. Sodoms synd var att männen valde att ägna sig åt homosexuella handlingar (och dessutom valde att
försöka våldta änglarna). Alla män i en stad kan ju vara homosexuella, varför inte? De hade den normen
och valde att vara det. Det fanns i alla fall inga rättfärdiga i den staden.

8. Tor frågar, hur väljer man sin sexualitet? Jag valde att fokusera på kvinnor istället för män när det
gällde att välja partner. Det var enkelt för mig, men jag säger inte att det är lika enkelt för alla.

Men eftersom vi får våra känslor från våra tankar och vi kan välja våra tankar så kan vi också välja
våra känslor och därmed sexuella läggning.

9. Pedofili ser jag på samma sätt som svaret ovan, det är något man väljer. När man öppnar upp sig för
pedofila fantasier och tankar så är nästa steg att handla på dessa tankar. Men Åke Green säger inte att homosexualitet leder till pedofili - det är Tor som går till den slutsatsen. Men visst det kan ligga något i det som Tor säger att homosexualiteten är dörröppnaren till de förbjudna områdena - däremot säger inte Åke Green det.


10. Åke Green kränkte inte avsiktligt homosexuella. Homosexuella är _inte_ en djup cancersvulst på samhällskroppen. Däremot sade han att homosexualitet en djup cancersvulst på samhälsskroppen. Det är en stor skillnad på sak och person. Han gjorde inte något personangrepp. Åke Green älskar homosexuella men
inte homosexuella handlingar.

Jag kan förstå att homosexuella kan känna sig kränkta av detta men om de tänker efter så är det ju inte dem Åke Green attackerar. DÅ skulle det vara en kränkning men idag är det inte det.

Det är samma sak med Tores attack på kristendomen. Kristna som tänker efter borde inte känna sig kränkta. Jag anser också att kristendomen som religion verkligen är är en styggelse, en sprängfylld varböld på samhällskroppen.

Det jag sysslar med är inte religion och döda ceremonier utan en relation med en levande Jesus.

Det här med homosexualitet har blivit så uppblåst som om hela Bibeln bara handlade om det. Så är det ju inte. Jag är egentligen inte speciellt intresserad av att debattera.

Jag vill vittna om att Bibeln är livsbejakande och handlar om Jesus! Om vår relation med Honom!
Det är livet!

* "Om du inte håller alla denna lags ord, som är skrivna i denna bok, och gör efter dem, så att du
fruktar detta härliga och fruktansvärda namn Herren, din Gud, så skall Herren sända underliga plågor över dig och dina efterkommande, stora och långvariga plågor, svåra och långvariga sjukdomar."(5:e Mos
28:58)

Anonym sa...

På vilket sätt är homosexuella farliga? Och om det nu är "fel" så är det väl upp till gud att dömma och inte några bokstavstroende svenskar som inte ens läser en urkälla utan en tolkning av en tolkning av en tolkning.

Winther sa...

Jag dömer dem inte. Jag har bara citerat Bibeln och Pastor Green.