måndag 4 februari 2008

Gud älskar sex!

Idag var det en debatt på TV2 där frågan ställdes om Gud hatar sex. Svaret från Pastor Green var nej, tvärtom har Gud skapat sexdriften.

Bakgrunden till frågeställningen var givetvis en homorelaterad. Åke Green medverkade och programledare var Elisabeth "Ecce homo" Ohlsson Wallin. I detta programmet framkom mycket tydligt att Åke Green inte alls hatar homosexuella som det framstått i medierna. Han tvärtom skulle aktivt försvara homosexuella som blev utsatta för trakasserier eller hot.

---------------
Spara med bättre avkastning!
---------------

Det Åke Green predikat var ju inte alls mot homosexuella utan mot homosexualiteten. I Programmet så fick vi höra en ljudupptagning från själva predikan och Åke Green framstod i denna upptagning som mycket nykter, samlad och ödmjukt korrekt.

På flera ställen är Åke Green felciterad där står det att han sagt att "homosexuella" är en cancer på samhällskroppen men det sade han inte utan att "homosexualiteten" är det. Åke Green pekar på detta sätt ut att Jesus kan hjälpa dessa människor att bli av med sin homosexualitet precis som en läkare kan bota en cancersjuk. Åke Green hatar inte homosexuella, han älskar dem.

Jag vill ge en eloge till Livets Ord som idag visar civilkurage och bryter samarbetet med IOGT-NTO då dessa ägnat sig åt åsiktsregistrering och uteslutit Åke Green. I ett uttalande säger Livets Ord "Vi kan inte se det nödvändiga med att IOGT-NTO agerar åsiktspolis i denna fråga och därmed uppträder odemokratiskt. " Jag har på senare tid blivit mer och mer imponerad av denna församling som verkligen sätter Jesus främst.

Bojkotta IOGT-NTO!

Källa:
Apg29.com Märkliga reaktioner
Dagen; Hatar Gud sex?
Livets Ord bryter med IOGT-NTO

Relaterat:
IOGT-NTO står fast vid uteslutning
Nya kränkningar
”Jag förstår inte vad detta har att göra med nykterhet”
Hiv ökar bland homosexuella

12 kommentarer:

Tor Billgren sa...

Så om någon raljerar, förtalar och misstänkliggör kristendomen känner ni er som kristna inte påhoppade? Det var ju intressant. "Det är inte jag som kristen som är en cancersvulst, utan kristendomen!"

Winther sa...

Ja, Tor du har fattat poängen. Det är viktigt att skilja på sak och person.

Att jag sedan argumenterar för kristendomen är ju helt i min rätt.

Det är ju skillnad på att säga att Tor är en cancersvulst än att säga att det Tor skriver är en cancersvulst.

Du kan ändra på det du skriver men om vi ska ta bort Tor så är det ju något helt annat.

Anonym sa...

Åke Green hatar inte homosexuella, han älskar dem.

Jag älskar Åke Green. Och jag skäms över honom. För mig representerar han dagens skriftlärda och fariseer. En grupp människor som trots att de läser bibeln mycket ändå lyckas missförstå en hel del.

Jag tror att kyrkan skulle ha större "seger" och väckelse om hans bibeltolkning inte fanns.

Jag tycker faktist att hans bebeltolkning är som en cancersvulst som borde skäras bort för att resten av kroppen ska fungera och må bra.

Winther sa...

Jag tror du har rätt Linda. Kyrkan skulle ha betydligt större seger här i Världen om de lierade sig med Djävulen.

Men hur skulle det gå sen då? Jag saxar ur Matteus 18:

"6. Men den som förför en av dessa små, som tror på mig, för honom vore det bättre, att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes ner i havets djup.

7. Ve världen för förförelsers skull! Förförelser måste ju komma; men ve den människa, genom vilken förförelsen kommer!

8. Om nu din hand eller din fot är dig till förförelse, så hugg av den och kasta den ifrån dig. Det är bättre för dig att ingå i livet lytt eller halt, än att ha båda händerna eller båda fötterna i behåll och kastas i den eviga elden."

Anonym sa...

Hmm. Nu skrev ju jag om ""seger" och väckelse", inte om "seger i Världen", eller hur?

Vi skulle kunna slänga en massa bibelord på varandra, men till vilken nytta. Texten från Matteus kan ju lika gärna gälla dig, som skriver att vi som inte tror att homosexualitet är en synd är lierade med Djävulen (för det är väl så jag ska tolka ditt inlägg?). Snacka om att förleda någon.

Winther sa...

Linda vad är det för väckelse du talar om - en väckelse där inte Guds Ord är Grundsten? Vems ord ska då vara grundsten om inte ordet från Himlen?

Vad är det för seger du talar om? En seger där inte Jesus är Herre? Om inte Jesus är Herre då finns det bara en annan herre i ditt liv, och det är inte du.

Anonym sa...

Guds ord är grundstenen i mitt liv, och Jesus är min herre. Så är det nog även i ditt liv, och det är det som är så fantastiskt, att Guds famn rymmer oss alla! Även om jag tror att du misstolkat Guds ord på vissa ställen ;-)

Winther sa...

Jag tolkar överhuvudtaget inte Guds Ord utan läser det som det står. I exempelvis Rom 1.

Det värmer att du säger att Jesus är din herre. Det gläder mig.

Tyvärr är inte alla Guds barn. "Ty månnga äro kallade men få äro utvalda."

Som kristen är jag inte alltid rätt ute när jag kritiserar andra och jag sårar människor ibland. Det vill jag be om ursäkt för.

Men min avsikt är att ingen ska gå förlorad. Det är det viktigaste för mig. Allt annat är underordnat det.

Johan sa...

David - Linda har rätt. Dina bibelcitat som du slänger i ansiktet på folk kan lika gärna gälla dig själv, och gör det dessutom till 100%. Det är jag övertygad om nu efter att ha följt dina kommentarer ett par dagar. Du begår den största synden av dem alla, att tro att du är på en annan nivå än andra och kan säga till folk att de är förtappade el dyl. Vem är du att döma andra, precis som du själv brukar säga i form av dina citat? Du anklagar alla andra för att vara allierade med djävulen, men du ser inte det du borde se, att det är du själv som är allierad med denna karaktär. Således är det du som är förlorad och ingen annan av de som du har anklagat för att vara det. Ju förr du inser detta dess bättre, för dig själv och oss andra.

Winther sa...

Älskade Johan,

Du slänger ur dig _dina_ domar till höger och vänster men mina domar inte mina.

Johan sa...

Det är du som slänger ur dig anklagelser om andra hela tiden - jag bara påpekar det för dig, så att du inte får prata oemotsagd. Men för att jag helt ska kunna svara på ditt senaste inlägg så måste du lära dig att skriva ren svenska.

Winther sa...

Johan,Jag lever för Gud. Han är min domare. Jag domer ingen. Men jag varnar folk för att de kommer att bli dömda. Det är ju en viss skillnad eller hur?

Jag bekänner Jesus som Herre och frälsare i mitt liv.
Vem lever du för? Vem är din Herre? Är det Jesus? Om det inte är Jesus vem är det då?